Ma: 2024.07.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Közel hatszáz embert húzott le, vádemelést javasolnak az internetes csaló ellen
Privátkopó 2023. 11. 08. 8:09:00

Külföldi munkavállalás, vagy otthonról végezhető munka… Ezekkel a valótlan hirdetésekkel károsította meg áldozatait egy 38 éves budapesti lakos az egyik közösségi média oldalon. A férfi a nem létező állásokra jelentkezőkkel felvette a kapcsolatot, majd a munkától függően 4500 és 20 000 forint közötti letéti díj előre utalását kérte.Ezzel a módszerrel 2021 nyarától kezdve csaknem 600 embert ejtett tévedésbe és károsított meg több millió forinttal, majd vált teljesen elérhetetlenné a „munkavállalók” számára.

A hirdető közel egy éven át zavartalanul végezhette kártékony tevékenységét, míg 2022 augusztusában megérkezett az első feljelentés a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A nyomozók a feltételezett elkövető bankszámláját zárolták, lakhelyén kutatást tartottak, a férfit elfogták, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

A rendőrök a számlaforgalmi adatokat elemezve felkutatták az ügy 593 áldozatát, amelynek eredményeként a férfit ennyi rendbeli csalás bűntett és vétség elkövetésével gyanúsították meg.

A vizsgálók az eljárás során a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészség részére.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat