Ma: 2024.02.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Közel 20 millió forinttal károsították meg a cégtulajdonost a csaló „banki ügyintézők”
Privátkopó 2024. 01. 18. 9:28:00

Közel 20 millió forint tűnt el egy békési férfi számlájáról azután, hogy magukat banki ügyintézőnek kiadó idegenek hívták fel. A csalás egyik gyanúsítottját a rendőrök elfogták, és többek között pénzt, autókat, arany ékszereket foglaltak le tőle.Ismeretlen telefonáló ijesztett rá egy békési cégtulajdonosra 2023. augusztus 4-én. A férfi éppen boltban vásárolt, amikor megszólalt a telefonja, és a hívó banki ügyintézőként mutatkozott be. Azt állította, hogy valaki pénzt akar levenni a cég számlájáról, így sürgősen zárolni kell azt, és ehhez szükség van az ügyfél közreműködésére. Adatokat kért, a férfi telefonjára kódok érkeztek, amelyeket az idegen kérésére beolvasott neki.

Másfél óra múlva újra hívták, akkor egy másik hang jelentkezett, és azt kérdezte: tudja-e, hogy jogosulatlanul pénzt akarnak levenni a számlájáról. A férfi megköszönte a tájékoztatást azzal, hogy már egy másik ügyintéző felhívta. Megkérdezte, hogy mennyit és ki akart levenni, mire azt a választ kapta, hogy külföldről és 2,5 millió forintot. Ehhez képest másnap reggel, mikor személyesen bement a bankjába, azzal szembesült, hogy nincs pénz a számlán, két részletben 18 millió 800 ezer forintot utaltak el róla.

A Békési Rendőrkapitányságon indult nyomozás adatai szerint két Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi telefonálhatott a békési cégtulajdonosnak. Egyiküket 2024. január 16-án, hajnalban, lakóhelyén fogták el a rendőrök. Lefoglalták a laptopját, a táblagépét és a mobiltelefonjait. Zárolták az élettársa bankszámláját, amire pénzt utalt. Több mint 2 millió forintot, két autót és körülbelül 1 millió forintot érő arany ékszereket foglaltak le tőle. A 33 éves férfi csalás és pénzmosás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetben van, társát még keresik.

A páros a gyanú szerint egy paksi férfit is megkárosított, az ő számlájáról ugyanezzel a módszerrel 1 millió 200 ezer forintot utaltak el. A gyanú szerint a békési és paksi férfiakon kívül másokat is becsaphattak, megkárosíthattak.

A rendőrség közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a kiberbűnözők célba vették a cégeket, egyesületeket, civil és egyházi szervezeteket, valamint az önkormányzatokat is. 

További friss információk
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
3,2 milliárd forintot mostak tisztára
Vádemelés a korrupció útján szerzett pályázati támogatások ügyében
Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… - bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat