Ma: 2023.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Lekapcsolt „tanácsadó”: az In-Kal Zrt.-nek és a Wini Security Kft.-nek (is) közvetített alvállalkozó bukócégeket - felkapták és elvitték a NAV pénzügyi nyomozói
Privátkopó 2022. 12. 13. 4:47:00

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói még tavasszal kapcsolták le - üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntett gyanújával - Sz. Szabolcsot. A Privátkopó úgy értesült, hogy a megbukott férfi számos gazdasági társaság létrehozásában közreműködött, amelyeket aztán alvállalkozóként a biztonsági piacon tevékenykedő, és ott évi több milliárd forintos árbevételt elérő, közismert cégeknek „közvetített”. Ezek az alvállalkozók nem fizettek sem általános forgalmi adót, sem foglalkoztatással kapcsolatos közterheket - az elcsalt pénzek eddig ismeretlen személyek zsebeibe vándoroltak.Sz. Szabolcs évek óta közvetített alvállalkozó cégeket „nagymenő” őrző-védő társaságoknak. A csalások elkövetésére létrehozott vállalkozások ügyvezetését ellátó strómanokat, valamint a kft.-k alapítását ő szervezte, majd a már bejegyzett cégeket alvállalkozóként „közvetítette” a biztonsági piac meghatározó szereplőinek.

A Privátkopó bűnügyi hírportál értesülése szerint Sz. személyéhez köthető a Boka Trade Magyarország Kft., a SIS Group Hungary Kft., az Air Games Kft., valamint a FULL WOODS TIMBER Kft. A cégnyilvántartás szerint mind a négy céget 2021-ben alapították, mind a négy vállalkozás ügyvezető-tulajdonosa a mindössze 27 éves, felsőpetényi Bogdán Karolina. A nevezett társaságokban további „közös vonás”, hogy egyikük sem tett közzé éves beszámolót.

Az ugyancsak Sz. Szabolcshoz kapcsolható ZARDEX Kft.-t 2020 decemberében alapították, első ügyvezető-tulajdonosa a szintén 27 éves, hajdúsámsoni Filep Enikő volt, akit 2021 decemberében a 19 éves, román Catalina-Veronica Ghit váltott a cégvezetői székben. A kft. ugyancsak elmulasztotta az éves beszámoló közzétételét a 2021. üzleti évre.

Filep Enikő ügyvezető-tulajdonos „szolgálatait” már ezt megelőzően is többször igénybe vették ismeretlen személyek, hiszen a 27 éves nő adta a nevét a 2019-ben alapított és 2022 márciusában kényszertörölt Grand Zarino Kft., az ugyancsak 2019-ben létrehozott, és ugyancsak 2022 márciusában kényszertörölt Kalixdot Pro Kft. „működéséhez”. Mindkét vállalkozásban 2021 februárjában cserélték le Filepet, amikor már erősen rezgett a léc, az új ügyvezető-tulajdonos a román állampolgárságú Iuhász Ervin Jenő lett.

De Filep Enikő volt az ügyvezető-tulajdonosa a 2017-ben bejegyzett, és 2022 januárjában kényszertörölt Noplaxir Kft.-nek, valamint a 2019-ben cégbírósági nyilvántartásba vett, és 2021 októberében kényszertörölt Gartino West Kft.-nek, továbbá a 2019-ben alapított, és 2022 novemberében kényszertörölt VEDORIXUM PRO Kft.-nek is.

Sz. Szabolcs „cégistállójához” tartozhatott a 2021-ben létrehozott Bense 95 Kft. is., amelynek a 26 éves Bense Barbara volt az ügyvezető-tulajdonosa. A társaság a 2021. évre vonatkozó éves beszámolót nem tett közzé. A 2016-ban alapított Acondintion Kft. cégjegyzékében 2021 áprilisában tűnt fel - ügyvezető-tulajdonosként - a felsőpetényi Bogdán János neve. A férfi csupán néhány háznyira lakik a korábban említett, négy bukócéghez nevét adó Bogdán Karolinától.

Bogdán 2021-ben két hónapig volt az ügyvezető-tulajdonosa az Air Games Kft.-nek. A „stafétabotot” utcabelije, Bogdán Karolina vette át tőle. A felsőpetényi férfi a Bense 95 Kft.-ben is felbukkant: 2021 decemberében Bense Barbarát váltotta az ügyvezetői poszton, és ő vette át a fiatal hölgy üzletrészét is a cégben.

A 2011-ben alapított, és 2022 novemberében kényszertörölt K&D Electric Kft. ügyvezetői tisztségét 2021 júniusától ugyancsak Bogdán János töltötte be, és ugyanazon a napon a nevére került a társaság üzletrésze is.

A felsorolt gazdasági társaságok közös „vonása”, hogy egyikük sem rendelkezik céges honlappal, valamint a nagy nyilvánosság számára megismerhető elérhetőségekkel (telefonszám, e-mail cím).

(Létezik a csalássorozatnak egy, az eddig taglaltaktól látszólag elkülönülő szála is: felmerült annak gyanúja, hogy két, váci székhelyű biztonsági cég is köthető a bűncselekményekhez. Ezekkel a vállalkozásokkal - a közeljövőben - egy külön cikkben fogunk foglalkozni.)

A Privátkopó bűnügyi hírportál információi szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Sz. Szabolcs az elmúlt években több bukócéget „közvetített” a 2021-ben mintegy 3 milliárd 700 millió forint nettó árbevételt produkáló In-Kal Zrt.-nek és a Wallis-cégcsoport holdudvarába tartozó, 2021-ben 2 milliárd 900 millió forint nettó árbevételt elérő Wini Security Kft.-nek, amely társaságok alvállalkozói szerződéseket kötöttek az Sz. által „menedzselt”, az államkasszát jelentős összegekkel megkárosító kamuvállalkozásokkal.

Adódik a kérdés: tudhatott-e az In-Kal és a Wini Security cégvezetése arról, hogy közpénzeket megcsapoló, csaló vállalkozásokkal kötöttek alvállalkozói szerződéseket? Erre a NAV pénzügyi nyomozói fognak - a büntetőeljárás keretében - választ adni. Ahogyan arra is, kikhez folyhattak a lenyúlt százmilliók, milliárdok.

A bűnügyi hírportál több alkalommal kereste - elektronikus levélben - az In-kal Zrt. vezérigazgatóját, dr. Lovas Kázmért, valamint a Wini Security Kft. ügyvezetőjét, Fehérvári Jánost (a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara alelnöke, és a Budapesti Magánbiztonsági Alapítvány elnöke), azonban a lap kérdéseire nem válaszoltak.

(Folytatjuk az őrző-védő társaságok csalásairól beszámoló cikksorozatot.)

További friss információk
Önkormányzati dolgozónak adta ki magát az idős embertől pénzt és ékszert is kicsaló férfi
Vádemelés a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben
Büntetőeljárás hatálya alatt is csaltak
Újabb csaló orvost helyezett letartóztatásba a bíróság
Több mint 20 millió forintot csalt ki áldozataitól egy huszonéves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat