Ma: 2021.11.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Letartóztatás indítványozása kényszermunka és bántalmazás miatt
Privatkopo.info 2021. 11. 09. 9:02:00

A letartóztatását indítványozza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség annak a férfinak, aki a gondokság alatt álló sértettet dolgoztatta, majd amikor a munkájával nem volt elégedett, összeverte.A megalapozott gyanú szerint a gondnokság alatt álló sértett nem rendelkezett lakhatással, ezért a kiszolgáltatott helyzetét a férfi kihasználta, és 2020 májusában magához költöztette Nyíregyházához közeli ingatlanába. A sértettnek az istállóban alakítottak ki szállást, a feladata pedig az udvar takarítása és az állatok ellátása volt. Ha a férfi úgy ítélte meg, hogy nem jól dolgozott, akkor rendszeresen megverte a sértettet. Ráadásul elvette a sértett pénzét is, csupán ennivalóval és cigarettával látta el.

2020. november 22. napján ismét bántalmazta a sértettet, mert nem volt elégedett a munkavégzésével. Többször a fején és testszerte megütötte, megrúgta, amitől a sértettnek eltörtek a bordái, sérült a koponyája. Sérülései közvetlen életveszélyes állapotot idéztek elő. A verés után az elkövető a sértettet korábbi lakóhelyére vitte, és ott az utcán magára hagyta.

Az őrizetben lévő férfit a rendőrség életveszélyt okozva elkövetett kényszermunka bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként, amely bűncselekmény miatt a törvény szerint öt évtől húsz évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A megyei főügyészség álláspontja szerint indokolt a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatása, mert olyan súlyos bűncselekményt követett el, hogy tartani lehet a szökésétől, elrejtőzésétől. Az is indokolja a letartóztatását, hogy megpróbált a kórházban kapcsolatba lépni a sértettel, így fennáll a veszélye, hogy befolyásolná őt. 

További friss információk
Jogerős ítélet a korrupt vizsgáztató büntetőügyében
350 millió forintot próbáltak tisztára mosni
Zöldséges bűnbandára csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói
Negyedórán belül kattant a bilincs az „unokázós” csalók csuklóján
Több mint egymillió forintos kárt okozott a társasjátékos csaló
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat