Ma: 2024.02.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Milliókkal gazdagodott a kokainnal kereskedő házaspár
Privátkopó 2023. 11. 27. 9:45:00

A Kaposvári Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik hónapokon keresztül árulták a kokaint ismerőseiknek. A tőlük rendszeresen vásárló férfinak kábítószer birtoklásának bűntette miatt kell felelnie.A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2022 áprilisától többször vásárolt nagyobb mennyiségű kokaint, hogy azt kisebb adagokra csomagolja és értékesítse állandó fogyasztóinak. Távolléte esetén a házastársa is segítette, aki ilyenkor helyette egyeztetett a vevőkkel, vitte el nekik a kábítószert, és vette át annak vételárát.

A 2023 márciusában történt elfogásukig a vádlottak több mint 40 alkalommal adtak el kábítószert az ismerőseiknek, így több millió forintos bevételre tettek szert. Rajtuk kívül a vádlottak padjára került az egyik visszatérő vásárlójuk is, aki 14 alkalommal, összesen közel egymillió forint értékben vásárolt kokaint a vádlottaktól, amelynek hatóanyagtartalma több mint kétszeresen meghaladta a csekély mennyiség felső határát.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a kábítószer-kereskedelemmel vádolt házaspárral szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve járművezetéstől és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a férfi esetében vagyonelkobzást is rendeljen el.

A kábítószert rendszeresen vásárló társukkal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

További friss információk
Büntetés-végrehajtási dolgozók mobiltelefonokat csempésztek a fogvatartottaknak
Letartóztatási indítvány Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetője ellen
Bilincsben az internetes csalásokra szakosodott bűnszervezet pénzmosói
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat