Ma: 2023.11.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Súlyosabb büntetést kér az ügyészség az elkövetőkre a Mini Hungary Park projekt ügyben
Privátkopó 2023. 11. 07. 8:53:00

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetések súlyosítását indítványozta a Mini Hungary Park megvalósítása során elkövetett visszaélések miatt indult bűnügyben, amelyben első fokon a Szegedi Törvényszék járt el a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján.Az ítélet szerint a történelmi Magyarország híres épületeit makettek formájában bemutató park megvalósítása során az elkövetők állandó finanszírozási problémával küzdöttek. Ennek áthidalására, a projekt folyamatosságának fenntartására és finanszírozására elhatározták, hogy az időközi kifizetési kérelmekben a tényleges megvalósításhoz képest olyan maketteket is feltüntetnek, készre jelentenek le, amelyek a kifizetési kérelmek benyújtásának időpontjában valójában még nem készültek el, azokra nézve a teljesítés nem történt meg. Az elkövetők tisztában voltak azzal, hogy a kifizetési kérelmek benyújtásakor nem a valós készültségi állapotnak megfelelő helyzetet jelentettek le a támogató hatóság felé, amelynek célja az 513 millió forint támogatási összeg minél nagyobb részének idő előtti, és ebből fakadóan jogosulatlan megszerzése volt.

A bíróság a projekt megvalósításában részt vevő személyeket költségvetési csalás bűntettének kísérlete miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte, valamint azt a két férfit, akik a bűncselekmény elkövetését az általuk vezetett gazdasági társaság felhasználásával valósították meg, több évre eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztségviselői foglalkozástól is. 

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség valamennyi elkövető terhére végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében, míg a védelem felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elkövetőkkel szemben kiszabott szabadságvesztés büntetések tartama indokolatlanul enyhe, a bűncselekmény elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

A mórahalmi Mini Hungary makettparkot Dlusztus Imre, a Délmagyarország egykori újságírója, majd főszerkesztője, a Hír TV egyik alapítója, majd műsorigazgatója álmodta meg, aki 2006-ban jobboldaliként, de nem a Fidesz színeiben indult a polgármesteri címért Szegeden.

További friss információk
30 ezer forint „díjazásért” 3 milliót próbált tisztára mosni
Idős áldozata összes pénzét megszerezte egy szerelmet színlelő cigány lotyó Budapesten
Csaló önkormányzati dolgozót ítéltek felfüggesztett szabadságvesztésre Győrben
Nem létező takarmányt adott el egy fiatal nő
Lezárult a nyomozás a csaló cégtulajdonos ügyében
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat