Ma: 2024.02.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett az ügyészség a Dózsa György úti gázolót átverő férfi ügyében
Privátkopó 2022. 11. 24. 6:16:00

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta a Dózsa György úti gázolót átverő férfi ügyében.  A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 novemberében emelt vádat egy, akkor 35 éves, csömöri férfi ellen. Az elkövető 2017-ben a Dózsa György úti gázolóval - az azóta elhunyt Molnár Richárddal - egy közvetítőn keresztül elhitette, hogy rendőri és közlekedési hatósági kapcsolatai útján 600 000-600 000 forintért előbb visszaszerzi bevont vezetői engedélyét, illetve kedvező módon befolyásolja az ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatott büntetőeljárást. Ennek eredményeként végül 900 000 forint jutott hozzá, amit saját magára költött.

A Fővárosi Törvényszék 2022. augusztus 25-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a férfit három rendbeli befolyással üzérkedés bűntette miatt 2 év - végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre, 200 000 forint pénzbüntetésre, valamint 900 000 forint vagyonelkobzásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért, míg a védelem pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva és kiegészítve kezdeményezte az első fokon kiszabott pénzbüntetés súlyosítását is.

További friss információk
Büntetés-végrehajtási dolgozók mobiltelefonokat csempésztek a fogvatartottaknak
Letartóztatási indítvány Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetője ellen
Bilincsben az internetes csalásokra szakosodott bűnszervezet pénzmosói
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat