Ma: 2024.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nagyértékű órát csalt ki
Privátkopó 2023. 05. 12. 6:30:00

A Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást, amelynek során több mint kétmillió forint értékű karóra visszakerült jogos tulajdonosához. Az elkövető csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt felelhet.A Bicskei Rendőrkapitányságon 2023 januárjában eljárás indult nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás adatai szerint a sértett a közösségi oldalon hirdetést adott fel, hogy nagyértékű amerikai karóráját szeretné eladni, vagy elcserélni autóra, vagy azonos árkategóriájú órára. Rövid idő elteltével jelentkezett is egy férfi, aki azt állította, hogy szintén egy nagyértékű német karóra birtoklója, ezért találkozót beszéltek meg Bicskén, egy áruház parkolójában. A férfi álnéven mutatkozott be és miután megegyeztek a cserében, az adásvételi szerződésre is hamis adatok kerültek. A cserét követően a sértett az órát néhány napra rá bevizsgáltatta és kiderült, hogy az hamisítvány. Az elkövető ezek után elérhetetlenné vált.

A begyűjtött információk alapján a rendőrök látókörébe került egy 29 éves budapesti férfi, aki először tagadta a cselekmény elkövetését, később azonban beismerő vallomást tett, és a rendőrség részére átadta a kicsalt karórát.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai 2023. április 12-én szolgáltatták vissza jogos tulajdonosának az említett tárgyat, amivel több, mint kétmillió forint összegű kár térült meg.

A rendőrök az eljárásban szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, és a napokban az iratokat az ügyészségnek átadták, így a tettes nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetése mellett hamis magánokirat felhasználás vétségéért is felelhet.

További friss információk
Vállalkozási szerződésnek álcázták a munkaerőkölcsönzést
Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki az elővigyázatlan nőtől
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat