Ma: 2022.05.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info







 
Gazdasági bűnügyek
Munkában az „unokázós” csalók: „Nagyi, segíts, mert a rendőrségen vagyok!”
Privatkopo.info 2021. 12. 15. 8:24:00

Egy 82 éves budapesti asszonyt 2021. november 12-én, este telefonon hívta fel valaki, aki az idős nő unokájának adta ki magát. Azt állította, hogy letartóztatták, mert egy barátja kérésére feladott egy levelet, amiről kiderült, hogy kábítószer volt benne. Ügyvédi tiszteletdíjra 200 ezer forintot kért, hogy elkerülje a börtönt. A pénzt egy taxival érkező idegennek adta át a sértett.



A fővárosi rendőrök az esetet követően több hasonló üggyel is találkoztak; összesen öt idős budapesti nőt károsítottak meg ilyen módon. A telefonáló a kiszemelt áldozatok lányának, unokájának, vagy keresztlányának vallotta magát, akinek pénzre van szüksége a szabadlábra kerüléshez. A hitelesség kedvéért minden esetben egy magát ügyvédnek vagy rendőrnek kiadó férfi is megszólalt a telefonban. Az elkövetők összesen több mint négymillió forintot és 300 ezer forint értékű ékszereket csaltak ki kiszemelt áldozataiktól.

Az egyik feltételezett tettest 2021. december 9-én fogták el az újpesti nyomozók. A 20 éves F. Adrián beismerő vallomást tett, őt ötrendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek, amelyet a bíróság elrendelt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság eljárásában további gyanúsítások várhatók.?

További friss információk
Közel félmilliárddal károsította meg ügyfeleit egy csaló férfi - ilyen az „olajos szakma”
A nyomozók hazahozták az unokázós „keresztanyut”
„Társkeresés”: százezrekkel húzott le egy 81 éves bácsit egy 40 éves nő
Milliókat kértek a vállalkozótól az állítólagos adóügye befolyásolására hivatkozással
200 ezer forintért cserébe állított ki hamis orvosi igazolásokat elítélteknek egy budapesti doktornő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek




 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat