Ma: 2021.12.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Munkában az „unokázós” csalók: „Nagyi, segíts, mert a rendőrségen vagyok!”
Privatkopo.info 2021. 12. 15. 8:24:00

Egy 82 éves budapesti asszonyt 2021. november 12-én, este telefonon hívta fel valaki, aki az idős nő unokájának adta ki magát. Azt állította, hogy letartóztatták, mert egy barátja kérésére feladott egy levelet, amiről kiderült, hogy kábítószer volt benne. Ügyvédi tiszteletdíjra 200 ezer forintot kért, hogy elkerülje a börtönt. A pénzt egy taxival érkező idegennek adta át a sértett.A fővárosi rendőrök az esetet követően több hasonló üggyel is találkoztak; összesen öt idős budapesti nőt károsítottak meg ilyen módon. A telefonáló a kiszemelt áldozatok lányának, unokájának, vagy keresztlányának vallotta magát, akinek pénzre van szüksége a szabadlábra kerüléshez. A hitelesség kedvéért minden esetben egy magát ügyvédnek vagy rendőrnek kiadó férfi is megszólalt a telefonban. Az elkövetők összesen több mint négymillió forintot és 300 ezer forint értékű ékszereket csaltak ki kiszemelt áldozataiktól.

Az egyik feltételezett tettest 2021. december 9-én fogták el az újpesti nyomozók. A 20 éves F. Adrián beismerő vallomást tett, őt ötrendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek, amelyet a bíróság elrendelt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság eljárásában további gyanúsítások várhatók.?

További friss információk
Munkában az „unokázós” csalók: „Nagyi, segíts, mert a rendőrségen vagyok!”
Legfőbb Ügyészség: Völner Pál 83 millió, Schadl György 880 millió forint kenőpénzt kapott
Hétszázmilliós kárt okozott az államnak egy dunántúli számlagyár
Legalább három hónapig még letartóztatásban marad a végrehajtói kar elnöke - további őrizetbe vételek várhatók a korrupciós ügyben
Akár 50-100 milliókat is fizethettek a végrehajtói kar elnökének a zsírosabb végrehajtói székekért
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat