Ma: 2023.05.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vádemelés az óbudai vendégháznál történt emberölés ügyében
Privátkopó 2023. 03. 02. 12:15:00

A Fővárosi Főügyészség ma vádat emelt egy 58 éves férfival szemben, aki 2021 decemberében, egy óbudai vendégház egyik lakásában szóváltásba keveredett az ingatlan üzemeltetőjével, akit ennek során egy vadászkéssel többször megszúrt. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.A vádirat szerint a vádlott 2020 májusától lakott a sértett által üzemeltetett, Budapest III. kerületi vendégház egyik lakásában, de már a beköltözésétől kezdve vita volt közte és a sértett között a lakáshasználati díjjal kapcsolatban.

A felek között a viszony tovább fajult, miután a vádlott 2021 júniusától már egyáltalán nem fizette a lakás után a havi használati díjat. A sértett az ezt követő hónapokban legalább hat alkalommal szólította fel a vádlottat, hogy - mivel megszűnt a lakáshasználati joga - a személyes tárgyait szállítsa el az ingatlanból, a férfi azonban figyelmen kívül hagyta ezeket a felszólításokat, és 2021 augusztusában még birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett a sértettel szemben.

A felek emellett kölcsönösen tettek egymás ellen feljelentést a rendőrségen. A sértett rongálás miatt jelentette fel a férfit, mivel az többször is feltörte a ház, valamint a lakás bejárati ajtaját, majd ott töltötte az éjszakát. A legutolsó zártörés éppen az elkövetés előtti napon történt.

Ilyen előzmények után, a sértett másnap, 2021. december 3-án, az előző napon történt rongálás miatt újabb feljelentést tett a rendőrségen. Még ugyanezen a napon, 18 óra körül az elkövető újból megjelent a III. kerületi ingatlannál, ahol egy vadászkéssel ismét felfeszítette előbb a ház, majd pedig a lakás bejárati ajtaját. Ezt észlelve, a sértett telefonon bejelentést tett a rendőrségen, majd ezután felment a lakásba, ahol közte és a vádlott között ismételten szóváltás alakult ki, ami ezúttal már tettlegességig fajult. Ennek során a vádlott először állon ütötte a sértettet, majd a nála lévő vadászkéssel többször megszúrta a védekezni próbáló férfit a hasán, a vállán és a kezén.

Az elszenvedett sérülések következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség az 58 éves férfit emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Nagyértékű órát csalt ki
35 euróval akarta megvesztegetni a rendőrt az ukrán szabályszegő
Közel 2 millió forinttal húzta le a naiv nőt a „társkereső” férfi
Kenőpénzért nyelvvizsga: százhúsz embert ítéltek el
Beismerés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a hat végrehajtót, akik fizettek Schadl Györgynek a pozíciójukért
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat