Ma: 2023.11.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
19 éves online csalót vettek bűnügyi őrizetbe
Privátkopó 2023. 11. 07. 7:10:00

Budapesti online csalóra csaptak le a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 2023. október 25-én, reggel. Az alig 19 éves H. Kálmán a gyanú szerint több tucat embert károsított meg néhány hónap alatt.A fiatal legalább öt banknál nyitott számlát a saját nevére és ismerősei nevére, majd az egyik népszerű internetes oldalon bútorokat, háztartási gépeket hirdetett meg eladásra úgy, hogy azok nem is voltak a tulajdonában.

Kihallgatásán elmondta, hogy könnyű pénzszerzési lehetőségnek gondolta ezt a csalási formát, mivel a korábbi munkahelyein nem érezte jól magát. A módszere általában az volt, hogy előre csupán a „szállítási költséget”, esetleg a termék árának a felét utaltatta el a gyanútlan áldozatokkal, akik így - a biztonságosnak gondolt utánvételes fizetés miatt - már nem is gyanakodtak átverésre. A férfi a kisebb-nagyobb pénzösszegeket azonnal leemelte a bankszámláiról, és élettársával együtt mindent magukra költöttek.

A kecskeméti nyomozók az eddigi kihallgatások alapján ötrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vették őrizetbe a fiatalt, ám a még elemzés alatt álló bankszámlakivonatok, telefonhívások alapján a sértettek száma akár a százat is meghaladhatja.

A rendőrök az elkövetkező néhány hétben mindenkit meg fognak keresni, aki pénzt utalt a bűnelkövető valamelyik bankszámlájára. A férfit - a bűnismétlés reális veszélye miatt - őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A rendőrök azt is vizsgálják, hogy voltak-e társai, és ha igen, azok mivel gyanúsíthatóak.

További friss információk
Minitelefonokat csempészett a börtönőr a raboknak
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Dunaferr elfoglalása és a Borkai-féle szexvideó ügyénél is felbukkant Mikó Istvánt
30 ezer forint „díjazásért” 3 milliót próbált tisztára mosni
Idős áldozata összes pénzét megszerezte egy szerelmet színlelő cigány lotyó Budapesten
Csaló önkormányzati dolgozót ítéltek felfüggesztett szabadságvesztésre Győrben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat