Ma: 2022.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Bíróság előtt a rendőrt vesztegetni akaró férfi
Privatkopo.info 2021. 12. 18. 7:16:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség alig több mint 48 óra elteltével bíróság elé állította a hivatali vesztegetést elkövető férfit, akit bűnösnek mondtak ki.A tényállás szerint 2021. december 14-én, Hajdú-Bihar megyében egy 35 éves férfi úgy közlekedett a 33-as számú főúton, hogy az általa vezetett személygépkocsiban utazó két gyermeket nem rögzítette biztonsági ülésben.

A közlekedésrendészeti ellenőrzést végrehajtó körzeti megbízott ezt észlelve a szolgálati gépjárművel követte az autót, amely ekkor az úttest szélére lehúzódott, majd megállást követően az autót vezető férfi a feleségével azonos módon, a személygépkocsi jobb első ajtaján szállt ki. A rendőri intézkedés során megállapították, hogy a férfi jogerős közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll.

Tekintettel arra, hogy a férfi tagadta, hogy a gépkocsit ő vezette, a rendőr bekísérte a helyi körzeti megbízotti irodába a szabálysértés elkövetését bizonyító kamerafelvétel megtekintése céljából.

Miután a rendőr közölte a férfival, hogy bűncselekményt követt el, a terhelt ekkor 50 000 forintot ajánlott fel a vele szemben intézkedő rendőrnek azért, hogy intézkedési kötelezettségét megszegve, tekintsen el a büntetőeljárás megindításától.

A nyomozó ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a vesztegetés elkövetését, a megalapozott gyanú közlésével szemben panasszal élt, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség elutasított.

A főügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban a Debreceni Törvényszék elé állította.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettében, ezért 1 év és 3 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, egyidejűleg vele szemben 50 000 forint vagyonelkobzást is alkalmazott.

Az ügyész az ítélet ellen súlyosításért, a terhelt és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. 

További friss információk
Közel félmilliárddal károsította meg ügyfeleit egy csaló férfi - ilyen az „olajos szakma”
A nyomozók hazahozták az unokázós „keresztanyut”
„Társkeresés”: százezrekkel húzott le egy 81 éves bácsit egy 40 éves nő
Milliókat kértek a vállalkozótól az állítólagos adóügye befolyásolására hivatkozással
200 ezer forintért cserébe állított ki hamis orvosi igazolásokat elítélteknek egy budapesti doktornő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat