Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
200 ezer eurót akartak megszerezni ,,pénzkicserélős” csalással
Privátkopó 2024. 04. 26. 5:19:00

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt egy szerb és egy bolgár nőt, akik ismeretlenül maradt bűntársaikkal együtt 200 ezer eurót próbáltak meg kicsalni egy magyar cég képviselőjétől. A sértett egy korábbi, rendőrségi figyelemfelhívó hír alapján fogott gyanút, így végül nem szenvedett kárt. A vádirat és a bírósági ítélet szerint egy magyar cég 2023 nyarán eladásra hirdetett egy ipari telephelyként működő ingatlant. Egy bűnelkövetői csoport elhatározta, hogy ezzel az ingatlanhirdetéssel kapcsolatban pénzt fog kicsalni a cég képviselőjétől. Ennek érdekében a hirdetésre egy nő jelentkezett, aki egy izraeli társaság képviselőjeként mutatkozott be. Az ajánlattevő kérésére a magyar cég ügyvezetője Rómába repült az adásvételi szerződés részleteinek egyeztetése céljából. A férfi egy étteremben találkozott két - az eljárás során ismeretlenül maradt - nővel, akik színleg az izraeli cég képviseletében jártak el. Az egyik nő azt mondta, ők csak közvetítőként vesznek részt az üzletben, nem ők veszik meg az ingatlant, és 200 000 eurót kért 100-200 eurós bankjegyekben.

Társa ragaszkodott ahhoz, hogy a férfi mutassa be, rendelkezésre áll készpénzben az összeg. Megegyeztek, hogy a sértett egy budapesti szállodában fog találkozni két másik nővel, akiknek megmutatja a kért összeget.

A sértettel az elkövetők röviddel a római találkozó után, 2023. június 26. napra, egy budapesti hotelbe beszélték meg a találkát. Az egyik nő azzal hívta fel a férfit, hogy két 25 év körüli nő megy be majd hozzá a szállodába. Utóbbiak - a vádlottak - voltak azok, akik azért érkeztek Magyarországra és a helyszínre, hogy a sértett által bemutatásra kerülő bankjegyeket - a férfi figyelmét kijátszva -  kicseréljék a szerb nő által magával hozott, a ruhájában elrejtett borítékra, amelyben papírlapok voltak. A megtévesztés érdekében a papírlapok méretükben közel azonosak voltak a 100 és 200 eurós bankjegyekhez.

A vádlottak a fenti, ún. „Rip deal” módszer alkalmazásával egymás cselekményéről tudva megkísérelték megtévesztéssel megszerezni a közel 74 millió forintnak megfelelő eurót, azonban a helyszínen a sértett által előzőleg értesített rendőrök várták és elfogták őket.

Az intézkedés kezdetén az egyikük, egy szerb nő hamis személyi adatokat közölt magáról, így azok kerültek bele az előállításáról készült jelentésbe, mint közokiratba.

A Fővárosi Főügyészség a két nőt különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének kísérletével, továbbá a szerb nőt közokirat-hamisítás bűntettével is vádolta. A vádlottak a bíróság előkészítő ülésén beismerték a terhükre rótt bűncselekmények miatti bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz fűződő jogukról.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a bolgár nőt 1 év és 6 hónap, társát 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte és 2-2 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. 

További friss információk
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
Közel 20 millió forintot csaltak ki internetes társkeresőn
400 millió forinttal csapolták meg a társaságot egy mezőgazdasági gépgyártó cég vezetői
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat