Ma: 2024.04.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Privátkopó 2024. 02. 13. 11:57:00

Egy ajkai sértett feljelentése alapján indult a nyomozás 2023 nyarán, mivel egy, magát kecskeméti rendőrnek kiadó személy hívta őt telefonon, és a bankszámláját érintő gyanús tranzakcióra hivatkozva csapta be. A hívó letöltette a sértettel az AnyDesk programot, majd miután belépett az internetbanki fiókba, két tranzakcióval közel 2 millió forintot utalt el a számláról.A nyomozás során kiderült, hogy az utalások egy 46 éves tiszavasvári nő számlájára érkeztek, és a pénzt rövid időn belül egy bankautomatából fel is vette. A számlatulajdonost, valamint a készpénzfelvételkor vele tartózkodó, szintén tiszavasvári 67 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Így vezették el a szálak a nyomozókat egy 45 éves encsi férfihoz, aki szintén közreműködött a szervezett csalásokban és a bankszámlákra jogszerűtlenül érkező összegek minél gyorsabb továbbításában, valamint a pénzfelvételben.

Az ügyben 2024. február 7-én egy újabb személyt fogtak el a rendőrök, aki az összeg ismeretlen helyre történő továbbításában működött közre. A 47 éves külföldi állampolgárságú, jármi férfit kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

További friss információk
Milliárdos kárt okozott a pénzmosó hálózat
Csalások végrehajtását segítő telefonközpontra csaptak le a kibernyomozók
64 éves asszony mosta a bűncselekményekből származó pénzeket
Költségvetési csalás családi összefogással: eredményes vádemelés az OLAF jelzése alapján indult büntetőügyben
Óbudai „okosság”: korrupciós bűncselekmények miatt négy személyt őrizetbe vettek
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat