Ma: 2022.11.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Pénzmosással tüntették el a csalásból származó milliókat - két ügyvéd ellen is vádat emeltek
Privátkopó 2022. 11. 17. 10:41:00

Különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy 28 éves férfival és hét társával, köztük két ügyvéddel szemben. Az elkövetők úgynevezett számlaeltérítéses csalásból származó pénzösszegeket szereztek meg, majd, hogy a pénz eredetét leplezzék, valótlan jogcímeken továbbutalták vagy készpénzben felvették.A vádirat szerint a két Fejér megyei ügyvéd névleges ügyvezetőkkel létrehozott, ténylegesen nem működő cégek alapításában, név-változtatásában, illetve ezek előkészítésében működött közre. E cégek révén az ügy többszörösen büntetett előéletű 28 éves vádlottja és az egyik ügyvéd 2020 nyarától a 2021 júniusában történt elfogásukig - további vádlottak bevonásával - úgynevezett „számlaeltérítéses” csalásból eredő pénzösszegeket szerzett meg, amelyeket előzőleg szlovén, angol, görög gazdasági társaságok utaltak tévedésből a cégek számláira.

A 28 éves vádlott és ügyvéd társa a bűncselekmények elkövetése során közösen határozta meg, hogy a csalás folytán érkezett pénzösszegeket a terhelt-társaik eredetleplezési céllal milyen fiktív jogcímeken, milyen további számlákra utalják át, vagy azt készpénzben vegyék-e fel.

Az ügyészség a vádiratában hat vádlottal szemben végrehajtandó, két vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés, három elkövetővel szemben pedig a szabadságvesztés mellett pénzbüntetés kiszabását is indítványozta a Székesfehérvári Törvényszéknek. Indítványozta továbbá, hogy a bűnös úton szerzett összeg erejéig a bíróság rendeljen le vagyonelkobzást a terheltekkel szemben, az ügyvédként dolgozó egyik vádlottat végleges hatállyal, társát határozott időre az ügyvédi foglalkozástól, míg a fiktív cégek ügyvezetői tisztségét vállaló vádlottakat a gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselői pozíciójától tiltsa el.

További friss információk
Pénzmosással tüntették el a csalásból származó milliókat - két ügyvéd ellen is vádat emeltek
Hivatali vesztegetés miatt vádat emeltek egy minisztériumi főosztályvezető és egy polgármester ellen
Cigánymunka: a vonal másik végén először unoka, majd unokaöcs
Fémes csalások
Költségvetési csalás miatt orvosokat, asszisztenseket és cégvezetőket fogtak el és helyeztek letartóztatásba
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat