Ma: 2022.10.30.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Pikáns: pénzügyőr hadnagy akart megvesztegetni rendőr alezredest
Privatkopo.info 2022. 06. 09. 6:14:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy pénzügyőr hadnagy ellen a Debreceni Törvényszéken. A pénzügyőr vesztegetési pénzért arra akart rávenni egy rendőr alezredest, hogy segítsen ukrán állampolgárok fiktív munkavállalási céllal benyújtott kérelmeinek elintézésében. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság állományába tartozó, negyvenes éveiben járó férfi 2019-ben került a NAV-hoz vám- és pénzügyőr referensként. 

A vádirat szerint a pénzügyőr hadnagy korábbi - szintén hivatalos személyként ellátott - munkaköreiből adódóan, széleskörű kapcsolati és információs tőkére tett szert. A férfi 2020 októberében, korábbi ismeretségükre tekintettel, egy kávézóba hívta az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság területi igazgatóságának egyik osztályvezetőjét. 

A pénzügyőr az egyeztetés során arra akarta rávenni a rendőr alezredest, hogy osztályvezetői beosztásából fakadó jogköreit felhasználva - esetlegesen további beosztottjait is beszervezve - segítsen ukrán állampolgárok fiktív munkavállalási céllal benyújtott kérelmeinek elintézésében. Az ajánlat szerint a rendőrtisztnek személyenként 100-200 euró közötti összegért, hozzávetőleg kétszáz fő Magyarországra történő beutazásra és tartózkodásra vonatkozó kérelmét kellett volna soron kívül, pozitívan elbírálni.

A rendőr alezredes a tartózkodási cél vonatkozásában az eljáró hatóságot megtévesztő kérelmek - kötelezettsége megszegésével járó - elintézéséért felajánlott jogtalan előny ígéretét nem fogadta el.

A pénzügyőr hadnagy nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

Vádiratában a nyomozó ügyészség a pénzügyőrrel szemben szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.  

További friss információk
107 millió forintot sikkasztottak ügyfelüktől a könyvelők
72 millió forint értékben fújt meg csokoládé szállítmányokat
Őrizetbe vettek egy győri főorvost, mert hálapénzt fogadott el
Közel egymilliárd forintot csalt egy bűnbanda, nyolc embert fogtak el Pécsen
Vádemelés az érmegyűjtőket megkárosító ügyvéd és társai ellen
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat