Ma: 2022.10.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Pikáns: pénzügyőr hadnagy akart megvesztegetni rendőr alezredest
Privatkopo.info 2022. 06. 09. 6:14:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy pénzügyőr hadnagy ellen a Debreceni Törvényszéken. A pénzügyőr vesztegetési pénzért arra akart rávenni egy rendőr alezredest, hogy segítsen ukrán állampolgárok fiktív munkavállalási céllal benyújtott kérelmeinek elintézésében. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság állományába tartozó, negyvenes éveiben járó férfi 2019-ben került a NAV-hoz vám- és pénzügyőr referensként. 

A vádirat szerint a pénzügyőr hadnagy korábbi - szintén hivatalos személyként ellátott - munkaköreiből adódóan, széleskörű kapcsolati és információs tőkére tett szert. A férfi 2020 októberében, korábbi ismeretségükre tekintettel, egy kávézóba hívta az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság területi igazgatóságának egyik osztályvezetőjét. 

A pénzügyőr az egyeztetés során arra akarta rávenni a rendőr alezredest, hogy osztályvezetői beosztásából fakadó jogköreit felhasználva - esetlegesen további beosztottjait is beszervezve - segítsen ukrán állampolgárok fiktív munkavállalási céllal benyújtott kérelmeinek elintézésében. Az ajánlat szerint a rendőrtisztnek személyenként 100-200 euró közötti összegért, hozzávetőleg kétszáz fő Magyarországra történő beutazásra és tartózkodásra vonatkozó kérelmét kellett volna soron kívül, pozitívan elbírálni.

A rendőr alezredes a tartózkodási cél vonatkozásában az eljáró hatóságot megtévesztő kérelmek - kötelezettsége megszegésével járó - elintézéséért felajánlott jogtalan előny ígéretét nem fogadta el.

A pénzügyőr hadnagy nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

Vádiratában a nyomozó ügyészség a pénzügyőrrel szemben szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.  

További friss információk
Időskorút megkárosító román csalókat fogtak egy szabadnapos nyomozónő segítségével Gyöngyösön
Több százmillió forinttal károsították meg a költségvetést
Ügyvédi munkadíjra hivatkozva csalt ki milliókat
Súlyos költségvetési csalás gyanújába keveredett a volt sztárnyomozó őrző-védő cége
Több milliárd forintos költségvetési csalássorozat érintettje a magyarországi biztonsági piac egyik legnagyobb szereplője
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat