Ma: 2023.11.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
A 15 milliárd forintot is meghaladhatja a pünkösdi egyházhoz kötődő költségvetési csalással okozott vagyoni hátrány
Privátkopó 2023. 09. 26. 12:45:00

„Az eddigi gyanúsítások során közölt bűncselekményekkel okozott vagyoni hátrány összege meghaladja a 15 milliárd forintot” - közölte a Békés Vármegyei Főügyészség. Ezzel a Magyar Pünkösdi Egyház intézményei ellen folyó eljárás szintet lépett. A bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás és pénzmosás bűntettében folyó nyomozás ugyanis eddig „csak” 8 milliárd forintra tette a károkozás mértékét, tavaly májusban pedig még „csak” félmilliárd forintos pénzmosásról szólt a vád.A vármegyei főügyészség 2018 óta folytat kiterjedt vizsgálatot az ügyben, amely középpontjában a békéscsabai Közösségi Misszió (KM) van, amely az egyház legnagyobb, békéscsabai központú intézménye. A vizsgálat emellett kiterjedt a pünkösdisták egyháztanácsára, elnökségére, az egyház környékén működő tucatnyit szervezetre és azok összetett kapcsolatainak rendszerére. De megtalálható a KM-hez tartozó és a gyanús pénzmozgásokban fontos szerepet játszó Szocnet Kft. és a Simonka György egykori fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségi köréhez tartozó Magyar Termés TÉSZ Kft. is.

A Közösségi Misszió két ügyvezetője, dr. V. György és dr. V. Károly már 2022 áprilisa óta letartóztatásban van, békéscsabai és eleki otthonaikban a nyomozók már 2021 novemberében házkutatást tartottak. A házkutatások és a 2022. áprilisi letartóztatásuk közben mindketten sikerrel kérték felvételüket a Fidesz békéscsabai szervezetébe.

Herczeg Tamás, a párt békéscsabai parlamenti képviselője erről annyit mondott: „Mint mindenki más hasonló ügyben, esetükben is érvényes az ártatlanság vélelme”. A békéscsabai Fidesz egyébként sem tűnik válogatósnak: a párt nemrég azt a Szegedi Balázst választotta városi elnökének, akit a cégbíróság 2024 végéig eltiltott a cégvezetéstől.

További friss információk
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Dunaferr elfoglalása és a Borkai-féle szexvideó ügyénél is felbukkant Mikó Istvánt
30 ezer forint „díjazásért” 3 milliót próbált tisztára mosni
Idős áldozata összes pénzét megszerezte egy szerelmet színlelő cigány lotyó Budapesten
Csaló önkormányzati dolgozót ítéltek felfüggesztett szabadságvesztésre Győrben
Nem létező takarmányt adott el egy fiatal nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat