Ma: 2024.07.09.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki az elővigyázatlan nőtől
Privátkopó 2024. 06. 13. 6:55:00

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki társkereső alkalmazáson ismerkedett, majd a sértettől pénz csalt ki. A vádlottal szemben - nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt - három év szabadságvesztés is kiszabható.A 27 éves férfi 2023 januárjában ismerkedett meg - egy társkereső alkalmazáson keresztül - a nővel. Némi internetes beszélgetés után már személyes találkozóban egyeztek meg, ahova a vádlott autóval érkezett. Itt arra hivatkozott, hogy járművéből kifogyott az üzemanyag, és ezért kért 20 000 forintot a sértettől, aki a pénzt átutalta.

A találkozás és beszélgetések során a férfi elmondta a nőnek, hogy kedvező áron tudna egy munkagépet vásárolni Ausztriában, amit aztán itthon haszonnal adhatna el. Azt állította, hogy a vételár nagy részével már rendelkezik, és a sértettől már csak a hiányzó, kevéssel több, mint 1 millió forintot kérte kölcsön. A sértett két napos ismeretség után a pénzt átadta az elkövetőnek, aki azt ígérte, hogy két héten belül visszafizeti azt.

A határidő azonban anélkül telt el, hogy a férfi akár 1 forintot is visszafizetett volna a kölcsönből, egyre ritkábban volt elérhető a sértett számára, ekkor is mindig újabb és újabb kifogásokkal állt elő. Végül a sértett feljelentést tett az elkövető ellen, aki a nyomozás során, gyanúsítotti kihallgatását követően, 2023 őszén 400 000 forintot visszafizetett a kölcsönből.

Az ügyészség a terheltet nagyobb kárt okozó csalással vádolta meg. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a sértett kárát teljes egészében fizesse meg. 

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat