Ma: 2023.12.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Reklámtevékenységről szóló fiktív számlákkal csaltak
Privátkopó 2022. 11. 09. 5:53:00

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki - két társa segítségével - 2016-2017-ben közel százharmincötmillió forint áfa-t nem fizetett meg.A vádirat lényege szerint egy komáromi gazdasági társaság rally versenyautókon helyezett el hirdetéseket, amelyből több százmillió forint bevétele és így magas áfa fizetési kötelezettsége keletkezett. Azért, hogy ne kelljen magas összegű áfa-t a magyar államnak megfizetni, a gazdasági társaság ügyvezetője hat alvállalkozótól szerzett be fiktív költségszámlákat. Az elkövető a valótlan tartalmú számlák áfa tartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével összesen közel százharmincötmillió forint vagyoni hátrányt okozott a magyar állam költségvetésének.

A főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolta meg a férfit. A főügyészség vádat emelt további három férfi ellen, akik közül kettő adta át a fiktív számlák egy részét, egy vádlott pedig névleg vállalta el az egyik alvállalkozó gazdasági társaság ügyvezetését.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vagyoni hátrányt okozó férfival és az egyik fiktív számlákat kiállító férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától és a gazdasági társaság vezetője foglalkozástól. A másik fiktív számlát kiállító férfival szemben pénzbüntetés kiszabására és a gazdasági társaság vezetője foglalkozástól történő eltiltásra tett indítványt, a stróman ügyvezetővel szemben pedig próbára bocsátást indítványozott.

További friss információk
Visontai otthonában fogták el a 24 éves internetes csalót - mintegy 1000 embert csapott be
Amerikai katonának adta ki magát, valójában közönséges szélhámos volt
Online csalás: közel ötszáz embert károsított meg egy 36 éves nő
Éveken keresztül Magyarországon mosta tisztára a kolumbiai drogmaffia pénzét egy vietnámi férfi és tizenkilenc magyar segítője
Megszületett az ítélet a több mint tíz éve húzódó fogadási csalások ügyében - irány a fegyház
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat