Ma: 2021.12.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Legalább három hónapig még letartóztatásban marad a végrehajtói kar elnöke - további őrizetbe vételek várhatók a korrupciós ügyben
Privatkopo.info 2021. 12. 10. 5:00:00

90 nappal meghosszabbították a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke és két társa letartóztatását - közölte a Fővárosi Törvényszék. A szerdai döntés eredményeként Schadl György március 8-ig letartóztatásban marad.Hetekig hírzárlat övezte, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét letartóztatták. A hírek szerint Schadl Györgyöt és feleségét, Schadlné Baranyai Helgát a repülőtéren fogták el, amikor Dubajba készültek utazni.

Kedden aztán kiderült: Völner Pál igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés és más bűncselekmény miatt. A gyanú szerint a fideszes politikus hosszabb időn keresztül alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a MBVK letartóztatásban lévő elnökétől.

Az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának, Varga Judit miniszter helyettesének, Völner Pálnak szinte teljhatalma volt a végrehajtói kar felett, jóváhagyása nélkül lényegében semmiről sem dönthettek, az új végrehajtói álláshelyek létesítésére, a régiek megszüntetésére is ő tehetett javaslatot a miniszternek.

Az ügyben jelenleg tizenkét gyanúsított van, köztük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes. Az ügyészség kedden azt közölte, hogy hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy (Schadlné Baranyai Helga) pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Úgy tudni, további őrizetbe vételek várhatók a korrupciós ügyben.

További friss információk
Legalább három hónapig még letartóztatásban marad a végrehajtói kar elnöke - további őrizetbe vételek várhatók a korrupciós ügyben
Akár 50-100 milliókat is fizethettek a végrehajtói kar elnökének a zsírosabb végrehajtói székekért
Újabb gyanúsítások a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben
Nem létező használtautókra vett fel foglalókat egy házaspár
Csaló „adománygyűjtőt” fogtak el Miskolcon
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat