Ma: 2021.12.14.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Legfőbb Ügyészség: Völner Pál 83 millió, Schadl György 880 millió forint kenőpénzt kapott
Privatkopo.info 2021. 12. 13. 17:35:00

2018 májusa és 2021 júliusa között összesen 83 millió forint landolt a lemondott igazságügyi államtitkárnál vesztegetési pénzként a Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint. Az egyenként 2-5 milliós összegeket konspirált módon vette át a végrehajtói kar immár letartóztatásban lévő elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén. Részleteket közölt a Legfőbb Ügyészség az Országgyűlés Mentelmi bizottságával arról, hogy miért kezdeményezi a vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál immár lemondott igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését. A Polt Péter vezette vádhatóság azt írta, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke - a letartóztatásban lévő Schadl György - 2017 augusztusát megelőzően, pontosabban meg nem határozható időponttól kezdődően, korrupciós kapcsolatot alakított ki a fideszes politikussal.

Az ügyészség szerint a kar elnöke jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt, alkalmanként 2-5 millió forintot, összesen 83 millió forintot adott az államtitkárnak azért, hogy Völner a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott törvényes jogait a kar elnöke érdekeinek megfelelően gyakorolja.

Az államtitkár azt vállalta, hogy az önálló bírósági végrehajtók feletti felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve az elnök kérésének megfelelően fog döntéseket hozni, például a végrehajtói pályázatok elbírálása során.

Az is kiderült a Legfőbb Ügyészség tájékoztatásából, hogy a Győri Járásbíróság mellett működő végrehajtó 39 millió forintot, a Monori Járásbíróság mellett működő végrehajtó 190 millió forintot, a Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő végrehajtó 254 millió forintot, a Szekszárdi Járásbíróság mellett működő végrehajtó 78 millió forintot, a Szigetszentmiklósi Járásbíróság mellett működő végrehajtó 197 millió forintot, a Ceglédi Járásbíróság mellett működő végrehajtó 81 millió forintot, a Fonyódi Járásbíróság mellett működő végrehajtó 42 millió forintot fizetett ki Schadlnak, a végrehajtói kar vezetője pedig ezekből a pénzekből fizette folyamatosan Völnert.

A nyomozati iratok szerint a kar elnöke a rendszeres jogtalan előnyt nem kizárólag konkrét ügyekben nyújtott segítségéért, hanem folyamatos rendelkezésre állása érdekében, lényegében fizetésként adta Völner Pálnak.

Az ügyészségi dokumentum szerint a kar elnöke és Völner jellemzően éttermekben találkozott, valamint többször az utcán, a politikus gépjárműve mellett. Ezeken a találkozókon adta Schadl Völner Pálnak a végrehajtói osztalékokból befolyt jogtalan előnyt. A pénzátadásokra jellemzően konspirált módon került sor - fogalmaznak.

Az Országgyűlés mentelmi bizottság hétfőn támogatta Völner mentelmi jogának felfüggesztését, kedden dönthet ugyanerről az Országgyűlés.

Úgy tudni, a mentelmi jog felfüggesztését követően a nyomozóügyészek bűnügyi őrizetbe veszik Varga Judit igazságügyi miniszter volt helyettesét.

További friss információk
Legfőbb Ügyészség: Völner Pál 83 millió, Schadl György 880 millió forint kenőpénzt kapott
Hétszázmilliós kárt okozott az államnak egy dunántúli számlagyár
Legalább három hónapig még letartóztatásban marad a végrehajtói kar elnöke - további őrizetbe vételek várhatók a korrupciós ügyben
Akár 50-100 milliókat is fizethettek a végrehajtói kar elnökének a zsírosabb végrehajtói székekért
Újabb gyanúsítások a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat