Ma: 2021.11.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vendéglátóhelyekre, boltokra szakosodott a 21 éves sorozatbetörő
Privatkopo.info 2021. 11. 07. 8:01:00

A kecskeméti nyomozók néhány hét alatt 18 olyan ügyet derítettek fel, amelyek sértettjei büfék, vegyesboltok, kisvendéglők üzemeltetői voltak. A nyomok minden esetben ugyanahhoz a személyhez vezettek.A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai egy 2021. augusztus 27-én, hajnalban tett bejelentés nyomán kezdtek széleskörűen vizsgálódni, amelynek eredményeként egy sorozatbetörőhöz jutottak el. A késő augusztusi napon egy kecskeméti üzletvezető tett feljelentést a rendőrségen, mert a vegyesboltjába betörtek, és onnan közel százezer forintnyi készpénzt vittek el.

Másnap egy ismeretlen két egymás mellett álló büfé redőnyeit feszítette fel. Mindkét helyen kutatást végzett, és az egyik helyen talált is némi pénzt, amit magához vett.

Szinte egy nap sem telt el, egy dohánybolt tulajdonosa értesítette a rendőrséget arról, hogy a boltjának ablakát befeszítették, így lopták meg.

A következő néhány napban további, az előzőekhez kísértetiesen hasonló bűncselekmények történtek városszerte és a közeli településeken, miközben a rendőrök nagy erőkkel nyomoztak az alkoholt, táblagépet, telefont, de még egy komplett kasszát is eltulajdonító tolvaj után.

A kamerafelvételek begyűjtés és elemzése, valamint a nyomok rögzítése és az adatgyűjtés végül eredményre vezetett: beazonosították azt a 21 éves lakitelki férfit, aki a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható. A fiatal azonban bujkált a hatóságok elől, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A nyomozók végül szeptember 1-én, délelőtt, egy igazoltatás során elfogták, előállították, őrizetbe vették, és 18 rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a betörőt.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében az eljárás befejeződött. A rendőrök az ügy iratait vádemelés javaslatával küldték meg a kecskeméti járási ügyészségre.

További friss információk
Jogerős ítélet a korrupt vizsgáztató büntetőügyében
350 millió forintot próbáltak tisztára mosni
Zöldséges bűnbandára csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói
Negyedórán belül kattant a bilincs az „unokázós” csalók csuklóján
Több mint egymillió forintos kárt okozott a társasjátékos csaló
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat