Ma: 2024.07.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Cigarettát tarhált a cigány, aztán sótartóval rabolt
Privátkopó 2023. 09. 12. 13:31:00

A Debreceni Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével bűntettével vádolja azt a férfit, aki egy buszról leszállva - erőszakkal - vette el utastársa értékeit.A vádirat szerint a sértett 2023. június 9-én, reggel, egy debreceni autóbuszmegállóban várakozott. Közben odalépett hozzá az elkövető és cigarettát kért, amit a férfi nem teljesített, majd mindketten felszálltak a buszra. Az elkövető leült a sértett mellé, az utazás közben beszélgetett vele, majd felszólította a férfit, hogy adja át a mobiltelefonját, majd pénzt is kért tőle, és halálosan megfenyegette. A férfi felállt, és hangosan kérte a vádlottat, hogy hagyja őt békén, de az elkövető többször megütötte és ismét megfenyegette.

Amikor a férfi leszállt a buszról, a vádlott utánament, és amikor utolérte őt, olyan erővel rántotta le válláról a hátizsákot, hogy a sértett elesett. Amikor felállt a földről, megpróbálta visszaszerezni táskáját, de az elkövető elfutott, ezért a férfi utánaszaladt. A támadó megállt egy ház előtt, és a sértett hátizsákját a benne lévő értékekkel és okmányokkal együtt bedobta az udvarra.

Amikor a férfi utolérte a vádlottat, az megpróbálta kivenni a sértett ingének zsebében tartott mobiltelefont, amit az áldozat nem hagyott, ezért dulakodni kezdtek, és mindketten a földre kerültek. Miután felálltak, az elkövető a ruházatából elővett egy üveg sótartót, és abból sót szórt a férfi szemébe, majd az üveggel háromszor fejen ütötte őt.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a sérült testtájékra és az elkövetés módjára figyelemmel a férfi szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozására irányult.

Az elkövető a mobiltelefon megrongálásával 30 000, az értékei ellopásával közel 60 000 forint kárt okozott a férfinak, amiből a lopási kár megtérült, mert a debreceni rendőrök az értékeit lefoglalták és visszaadták.

A Debreceni Járási Ügyészség közölte: a tettét beismerő, letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja.

A járási ügyészség a vádiratában a törvényi feltételek fennállása esetén 7 év börtönbüntetés és 7 év közügyektől eltiltás kiszabását, továbbá azt indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az elkövetéshez használt sótartót kobozza el.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat