Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Szemetesben landolt a mosott pénz
Privátkopó 2024. 07. 01. 5:59:00

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói pénzmosás bűntett miatt vettek őrizetbe egy 29 éves és egy 35 éves férfit.Az elmúlt időszakban a Vácon élő férfi az online térben keresett állást magának, amikor egy „kedvező” munkalehetőséggel találta szembe magát.

A munkavégzéshez egy internetes alkalmazást kellett letöltenie, majd a leendő munkaadója e-mailben vette fel vele a kapcsolatot. A munka lényege kimerült abban, hogy megadja a kibertérben rejtőzködő „munkaadónak” a bankszámlaszámát, majd az arra érkező nagyobb összeget leveszi, és átadja az ismeretlen megbízónak. Ezért a manőverért a férfinak százezer forintot ígértek.

A „megbízott” időközben talált munkát magának, majd április 12-én üzenetet kapott a kibertérben a munkaadójától, hogy aznap nagyobb összeg landol a számláján. 1 millió 300 ezer forint érkezett a számlára, valamint egy újabb utasítás is a csalóktól: tartson meg magának százezer forintot, a többit pedig vegye fel, és vigye Budapestre. A 29 éves férfi azonban nem akart a fővárosba utazni, így a csalók azt ígérték, ők érkeznek meg a pénzért Vácra, neki csak annyi a dolga, hogy a számlájára átutalt pénzt dobja be egy, lakóhelye közelében lévő kukába. Ez már gyanússá vált a férfi számára, de nem értesítette a rendőrséget, hanem elmondása szerint a pénzt még aznap egy szemetesbe dobta Vácon.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a kibertérben megbújó csalók megszerezték egy szécsényi sértett banki adatait az interneten, és a számlájáról utalták át a több mint egymillió forintot a váci férfiéra. Kiderült az is, hogy ugyanennek a sértettnek és közeli hozzátartozójának a számlájáról más tranzakciókat is indítottak, ekkor több mint kétmillió forintot utaltak át egy ukrán férfinak.

A sértett feljelentése alapján a szécsényi rendőrök azonosították és elfogták a 29 éves váci férfit, pénzmosás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

A rendőrök előtt ismertté vált az a másik elkövető is, aki ellen a Szécsényi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki. Az egyenruhások a 35 éves ukrán férfit június 25-én fogták el, pénzmosás bűntett miatt hallgatták ki, elismerte a bűncselekmény elkövetését. Őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat