Ma: 2022.05.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Életfogytig tartó büntetést indítványoz a főügyészség az ismerősét szíven szúró férfi ügyében - 23 éve már életfogytiglanira ítélték, de az nálunk nem szokott örökké tartani
Privatkopo.info 2022. 05. 16. 10:22:00

A korábban életfogytiglanra ítélt férfi a feltételes szabadság hatálya alatt szúrta szíven ismerősét. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtsa, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.2021 márciusában emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség a jelenleg 57 éves, többszörösen büntetett férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt. A férfit 1999-ben emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. A vádlott 2020 nyarán - a feltételes szabadságra bocsátása ideje alatt -, Dunakeszin, egy szívességi használatra átadott lakókocsiban szóváltást követően fejbe rúgta és szíven szúrta ismerősét. A támadást követően a sértettet magára hagyta, aki orvosi segítséget nem kért, mert ittas állapota miatt elaludt. Mentőt másnap az áldozatot felkereső szociális munkás hívott. A sértett a gondos orvosi ellátást követően felépült a sérüléseiből.

A Budapest Környéki Törvényszék a férfit különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 16 év szabadságvesztésre,  és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész a vádlott terhére, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség - az ügyészi fellebbezéssel egyetértve -, indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlottat sújtsa életfogytig tartó szabadságvesztéssel, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A vádlott a másodfokú eljárás lefolytatását letartóztatásban várja.

További friss információk
Több százmilliós hitelcsalást lepleztek le
Vagyonvédelmi cég vezetője ellen indult büntetőeljárás költségvetési csalás miatt
Csoportvezetőként dolgozó bíró vert át hiszékeny embereket - összesen 590 millió forint kárt okozott
Elfogták Dzsenifert és Rinaldót: hamis átutalási bizonylattal „fizettek” az interneten vásárolt termékekért
Internetes hirdetésekkel csalt ki pénzt egy 22 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat