Ma: 2022.05.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Baseball ütővel, boxerrel és lövésekkel váltottak szót Erzsébetvárosban, mert volt egy hangyányi féltékenység
Privatkopo.info 2022. 05. 28. 5:02:00

Másfél héttel ezelőtt két társaság verekedett össze a főváros VII. kerületében. A csoportos garázdaság során több lövés is eldördült. A kerületi ügyészség indítványára a nyomozási bíró két gyanúsított férfival szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást is elrendelt. Alább a folytatás - a szokásosnál erőteljesebb nyelvi fordulatokkal.Az ügyészség tájékoztatása szerint két gyanúsított - egy 25 és egy 23 éves férfi -, valamint élettársaik közötti konfliktus miatt, 2022. május 15-én, éjszaka, mindkét részről többen (legalább tíz fő) gyűltek össze egy VII. kerületi társasház előtt, ahol erőteljes szóváltás alakult ki a két társaság között, amely verekedéssé fajult. Ennek során a 25 éves férfi egy - a jelenlegi adatok szerint - gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le, amely személyi sérülést nem okozott. Ezalatt a 23 éves férfi társaival - néhányuk a kezében baseballütőt vagy boxert tartva - a másik társaságra támadt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága az ügyben csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás bűntette miatt nyomoz.

Az ügyben jelenleg 5 gyanúsított van. A 25 és a 23 éves férfi esetében megállapítható, hogy a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények elkövetését a köztük és a barátnőik közötti személyes ellentét, féltékenység motiválta. A terhükre rótt bűncselekmények személyes jellegűek, amely konfliktus közöttük a jövőben is reálisan fennállhat, kiújulhat.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottak egymástól, valamint egymás élettársaitól való távoltartásával megakadályozhatók az újabb bűncselekmények. Emellett azonban bűnügyi felügyelet is szükséges, mivel egyikük esetében fegyverhasználatra, másikuk esetében pedig csoportos zaklató fellépésre is sor került.

A nyomozási bíró az enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyeletet, valamint a távoltartást - mind egymástól, mind egymás élettársaitól - mindkét gyanúsított esetében elrendelte.

További friss információk
Vesztegetés elfogadása: két főorvos, egy főnővér, 170 ezer forint
„Adóminimalizálás”: költségvetési csalás gyanújával nyomoznak a Liszt Ferenc Repülőtérhez köthető cégek ügyében
Az áfát és a járulékokat jól védték - lecsapott a NAV az őrző-védő bűnszervezetre
Online lehetett érettségizni a csaló cégnél - eddig közel 500 becsapottat azonosított az NNI
Pénzért intézett el ügyeket a NAV egyik bűnügyi igazgatóságának osztályvezetője
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat