Ma: 2023.11.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Tián Pál, a hírhedt politikai-üzleti kalandor a százmilliós kriptovalutás csalás egyik gyanúsítottja
Privátkopó 2023. 10. 27. 11:48:00

Egy diplomata útlevél is felbukkant a korábban a Jobbik körül mozgó, és már a ‘90-es években is zűrös ügyekbe keveredő Tián Pál elfogásáról készült rendőrségi videón. Ő és társai egy kriptovalutás befektetési csalás ügyében lettek gyanúsítottak.A cég, amely korábban édesvízi halászattal foglalkozott, mesés hozamokat ígért. Míg három gyanúsított-társát őrizetbe vették és le is tartóztatták, Tián Pált (fotónkon) nem. Ő a hvg360-nak azt állította: nem követte el, amivel gyanúsítják, a befektetők kifizetését pedig szerinte éppen az nehezíti, hogy ügyvezető társait letartóztatták.

Nemrég, október közepén „Kriptovalutás portfólió ígéretével 100 milliót csaltak” címmel adott hírt a rendőrség arról, hogy még október 9-én elfogtak négy személyt. Az ügyről, amelyről a nyomozók elsőre azt gyanították, hogy csak egy szimpla, a klasszikus piramisjáték-elvű megtévesztések XXI. századi formájához hasonló kriptovalutás befektetési csalás.

A rendőrségi hír szerint négy embert gyanúsítanak csalással, illetve pénzmosással, amiért egy budapesti cégen keresztül szoftver-automatizált kriptovaluta-befektetéseket és mesés hozamokat ígértek, de ilyen szoftverük sem volt, és végül mintegy 100 millió forinttal verték át áldozataikat, akiktől az átvett pénz egy részét be sem fektették, hanem magukra költötték.

A hatóság a négy gyanúsítottról eddig csak annyit közölt, hogy egy 59 éves balatonalmádi férfiről, egy 41 éves érdi nőről, egy 29 éves apci nőről és utóbbi unokahúgáról, egy 20 éves, szintén apci nőről van szó. A rendőrség csak a három nőt vette őrizetbe és csak az ő letartóztatásukat kezdeményezte.

Vagyis letartóztatták azokat a gyanúsítottakat, akik 300 dollárnyi kriptovalutából 3 év alatt egymillió dollárnyit ígértek, de a rendszert a gyanú szerint velük együtt működtető negyedik embert nem, pedig ő az igazán érdekes szereplő: Budaházyékkal 2002-ben állítólag hidat foglalt, később Vona Gábor tanácsadója lett, de már a ‘90-es években is zűrös ügyekbe keveredett, csalásért és sikkasztásért ítélték el, közben pedig egy „lovagrend”, az „Ordo Hungariae”  negyperjele is volt.

Ő Tián Pál, az „Értünk, Értetek” - nagy összegű választási támogatást zsebre vágó - kamupárt alapítója.

A férfi panaszt tett a gyanúsítással szemben.

További friss információk
Minitelefonokat csempészett a börtönőr a raboknak
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Dunaferr elfoglalása és a Borkai-féle szexvideó ügyénél is felbukkant Mikó Istvánt
30 ezer forint „díjazásért” 3 milliót próbált tisztára mosni
Idős áldozata összes pénzét megszerezte egy szerelmet színlelő cigány lotyó Budapesten
Csaló önkormányzati dolgozót ítéltek felfüggesztett szabadságvesztésre Győrben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat