Ma: 2024.04.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Tizenévesek akartak kirabolni egy 18 éves fiatalembert
Privátkopó 2024. 02. 15. 8:46:00

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik tavaly augusztusban, a főváros X. kerületében megpróbáltak kirabolni egy másik fiút. A támadást végül szemtanúk fékezték meg.A vádirat szerint a vádlottak - az elkövetéskor 13, 15 és 16 éves fiúk - 2023. augusztus 22-én, délután, a X. kerületben figyeltek fel a sértettre, aki a járdán várakozott és közben telefonált. A vádlottak odamentek a 18 éves fiatalhoz, körbeállták és szidalmazni kezdték, majd felszólították, hogy adja át nekik a mobiltelefonját és egyéb értékeit, különben megverik. A fenyegetés nyomatékosítása érdekében, a 13 éves támadó megrúgta és meglökte a sértettet, aki azonban továbbra is ellenállt, ezért a 15 éves vádlott is többször megütötte őt.

A támadást látva, egy kutyát sétáltató hölgy a sértett segítségére kelt, megpróbálta elküldeni a vádlottakat, akik néhány méterre el is távolodtak, a 15 éves fiatal azonban visszafordult és újra rátámadt a sértettre, ütötte és lökdöste a nála pár évvel idősebb fiút, aki védte magát, így kölcsönös dulakodás alakult ki közöttük, majd végül mindketten a földre kerültek. Mindeközben a 16 éves támadó is többször megütötte a sértettet.

A támadásnak két másik szemtanú vetett véget, akik elzavarták a vádlottakat, akik így végül értékek megszerzése nélkül távoztak a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében könnyebb, horzsolásos, illetve zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy az akkor 13 éves vádlott beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a három fiatalt csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, és velük szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

További friss információk
Milliárdos kárt okozott a pénzmosó hálózat
Csalások végrehajtását segítő telefonközpontra csaptak le a kibernyomozók
64 éves asszony mosta a bűncselekményekből származó pénzeket
Költségvetési csalás családi összefogással: eredményes vádemelés az OLAF jelzése alapján indult büntetőügyben
Óbudai „okosság”: korrupciós bűncselekmények miatt négy személyt őrizetbe vettek
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat