Ma: 2023.12.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Egy budapesti ügyvéd a fia büntetőügyének befolyásolását ígérte az anyának - 10 millió forintot kapott és további 10 milliót kért az „elsimításért”
Privátkopó 2022. 11. 10. 9:47:00

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy ügyvéd és társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. A jogászt érintően letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádhatóság.Egy, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárásban a nyomozó hatóság 2019 októberében elfogta, őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki egy Pest megyei nő fiát. A nő felkereste budapesti ügyvéd ismerősét annak érdekében, hogy elintézze letartóztatásban lévő fiának szabadon bocsátását, és meghatalmazta fia védelmének ellátásával.

A vádirat lényege szerint az ügyvéd tízmillió forintot kért és kapott azért a nőtől, hogy rendőri, ügyészi és bírói kapcsolatain keresztül elérje, hogy a kényszerintézkedést szüntessék meg. A jogtalan előnyt a nő készpénzben adta át a védőnek az ügyvédi irodában.

Később az ügyvéd további tízmillió forintot kért a nőtől kapcsolataira hivatkozva, cserébe azt ajánlotta fel, hogy elintézi a büntetőeljárás felfüggesztett szabadságvesztés büntetéssel történő lezárását. Az ügyvéd valótlanul állította azt, hogy egy miniszter, egy rendőr ezredes és egy  főügyészségi ügyész a vesztegetési pénzért közbenjárnak a büntetőügyben.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ügyvédnek nem volt lehetősége a büntetőeljárás befolyásolására, ennek érdekében nem vette fel a kapcsolatot az általa hivatkozott hivatalos személyekkel, az átvett korrupciós pénzt saját céljaira fordította.

A vádlottak az eljárás során nem ismerték el a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy előkészítő ülésen történő beismerése esetén a bíróság ítélje az ügyvédet két év és hat hónap szabadságvesztésre, ötmillió forint pénzbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra, végleges hatályú jogász végzettséghez kötött foglalkozástól eltiltásra, és rendeljen el vele szemben tízmillió forint értékben vagyonelkobzást.

További friss információk
Ötmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az államnak az eldobós cégeket felhasználó bűnszervezet
Minden szentnek maga felé hajlik a keze: hamis megrendelésekkel csalt ki közel 20 millió forintot egy debreceni cég könyvtárosa
Vádemelés egy állatorvos és társai ellen korrupció miatt
Visontai otthonában fogták el a 24 éves internetes csalót - mintegy 1000 embert csapott be
Amerikai katonának adta ki magát, valójában közönséges szélhámos volt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat