Ma: 2023.11.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Újabb csaló orvost helyezett letartóztatásba a bíróság
Privátkopó 2022. 12. 22. 6:25:00

Közel félezer ortopéd cipőt írt fel ellenszolgáltatásért cserébe a budapesti ortopéd orvos. Az ezek után jogosulatlanul visszaigényelt összeg meghaladja a több tízmillió forintot.  A most elfogott doktorral együtt az ügyben már hét gyanúsított - három orvos, három cégvezető és egy üzletkötő - letartóztatását rendelte el az illetékes bíróság.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján folytat büntetőeljárást bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint különleges adatra elkövetett személyes adattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt.

Az ügy eredményes felderítése érdekében az NVSZ és a KR NNI szorosan együttműködve folytatja a bűnszervezet további tagjainak beazonosítását. Így került sor 2022. december 19-én egy újabb ortopéd orvos elfogására. A budapesti férfit hajnalban lakásán fogták el a KR NNI nyomozói, majd otthonában és munkahelyén is kutatást tartottak; laptopját és mobiltelefonját lefoglalták. Vagyonvisszaszerzési eljárás keretében zárolták a bankszámláit.

Az eljárás során beszerzett bizonyítékok szerint az orvos a gyógycipőket gyártó cégektől kapott ellenszolgáltatásért cserébe közel két éve összesen 454 társadalombiztosítási támogatással rendelkező gyógyászati készítményt írt fel vényre. A november 8-án elfogott, és azóta letartóztatásban lévő üzletkötő az általa képviselt gyógyászati eszközgyártó cég vezetőinek tudtával, akik szintén letartóztatásban vannak, arra ösztönözte az orvost, hogy olyan gyógyászati segédeszközöket írjon fel, amelyekre a legmagasabb összegű támogatás igényelhető vissza. Ezeket az erősen deformált lábra készülő cipőket a legtöbb esetben egy lábra szokták felírni, majd elkészíteni, hiszen a betegeknek legtöbbször csak az egyik lába sérült. A gyanúsított azonban legtöbbször párban írta fel a gyógycipőket a nagyobb haszon reményében.

Az orvosi vényeken szereplő betegek - mivel orvossal nem találkoztak - tisztában sem voltak azzal, hogy a kapott lábbelik gyógyászati segédeszközök. Akadt több olyan paciens is, akinek adataival egymás után többször is visszaéltek.

Az orvos által kiállított vényre való hivatkozással a gyártó cipőnként átlagban 50 000 forintos támogatási összeget igényelt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK), amely ezen dokumentumok alapján összesen több mint 22 millió forintot utalt ki a cégnek.     

A nyomozók az orvost bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, valamint többrendbeli személyes adattal visszaéléssel és magánokirat felhasználásával gyanúsították meg.

Kihallgatását követően a doktort bűnügyi őrizetbe vették, majd a Nógrád Megyei Főügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

A most elfogott orvossal együtt az ügyben már hét gyanúsított - három orvos, három cégvezető és egy üzletkötő - letartóztatását rendelte el az illetékes bíróság.

További friss információk
Luxussportkocsikban tarolták az eurómilliókat
Minitelefonokat csempészett a börtönőr a raboknak
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Dunaferr elfoglalása és a Borkai-féle szexvideó ügyénél is felbukkant Mikó Istvánt
30 ezer forint „díjazásért” 3 milliót próbált tisztára mosni
Idős áldozata összes pénzét megszerezte egy szerelmet színlelő cigány lotyó Budapesten
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat