Ma: 2021.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Újabb gyanúsítások a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben
Privatkopo.info 2021. 12. 05. 8:09:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt elrendelt nyomozásban eddig összesen 56 gyanúsítottat hallgatott ki.A nyomozó ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult korrupciós ügyben az elmúlt hetekben 36 személyt gyanúsított meg hivatali vesztegetés bűntettével.

Az ügyészség az eddigi eljárásban - a korábban meggyanúsított 20 hivatalos személlyel együtt - 56 személlyel közölt megalapozott gyanút aktív, illetve passzív vesztegetés elkövetése miatt.

Az újabban közölt megalapozott gyanú szerint a gépjárművek műszaki vizsgáztatásában meghatalmazottként eljáró, adminisztratív feladatokat végző ügyintézők megállapodtak a vizsgáztatást végző személyekkel abban, hogy nekik a vizsgáztatási, ellenőrzési hivatali eljárásukkal összefüggésben, alkalmanként legalább 5000 forint jogtalan előnyt adnak.

A megalapozott gyanú szerint az ügyintézők összesen mintegy 300 millió forint vesztegetési pénzt adtak át 2020. július 7-ét megelőzően a vizsgáztatást végzőknek, akik a pénzt egymás között elosztották, illetve abból a vizsgaállomás egyes dolgozóinak is juttattak.

Az újonnan kihallgatott gyanúsítottak között volt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

További friss információk
Újabb gyanúsítások a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben
Nem létező használtautókra vett fel foglalókat egy házaspár
Csaló „adománygyűjtőt” fogtak el Miskolcon
5 évig bujkált a száznegyvenöt rendbeli csalás miatt körözött férfi - most őrizetbe vették
Vádemelés adóhatósági és bankfelügyeleti „segítség” hamis ígérete miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat