Ma: 2024.02.15.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Újabb letartóztatási indítvány az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében
Privátkopó 2024. 01. 19. 11:57:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozásában már 29 gyanúsított van, köztük 26 rendőr.Az ügyben a regionális nyomozó ügyészség a korábbi - 2023. március 7-i és az április 17-ei - nagyszabású, összehangolt eljárási cselekményeihez hasonlóan, tegnap is több személyt érintően végzett elfogásokat, kutatásokat és további négy rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként.

A bűnügyi akcióban az ügyészség felkérésére részt vesz a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség, és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

A regionális nyomozó ügyészség a négy rendőr szolgálati helyén, valamint az érintettek lakóhelyén kutatásokat hajtott végre, amely során készpénz, vagyontárgyak, személygépkocsi, ingatlan valamint bankszámla zárolásával és lefoglalásával több, mint 52 millió forint értékben biztosított igazolatlan eredetű vagyont.

A vagyonelkobzás biztosítása érdekében  az eddigi eljárásban - a 29 gyanúsítottat érintően - összesen közel 290 millió forint értékű vagyon elvonása történt meg.

Mint ismert, a megalapozott gyanú lényege szerint 2021 márciusától a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményeket, amelyek megvalósításában civil személyek is segítségükre voltak.

A regionális nyomozó ügyészség az eljárásba most bevont négy gyanúsított letartóztatására tett indítványt.

További friss információk
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
3,2 milliárd forintot mostak tisztára
Vádemelés a korrupció útján szerzett pályázati támogatások ügyében
Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… - bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat