Ma: 2021.10.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Újabb őrző-védő bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói - 4,5 milliárd forint áfát és járulékot csaltak el
Privatkopo.hu 2021. 06. 04. 5:28:00

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak és egy nőnek, akik 2017. évtől Bonyhádon működtetett bűnszervezetben munkavállalók után fizetendő járulékokra és általános forgalmi adóra folytattak adóelkerülő tevékenységet és ezzel összesen több, mint 4,5 milliárd forint összegű vagyoni hátrányt okoztak a magyar állam költségvetésének.A bűnszervezetet egy házaspár vezette és működtette, nekik adószakmai tanácsokat nyújtott a feleség sógora. A bűnszervezetben tevékenykedő gazdasági társaságok jellemzően őrző-védelemmel foglalkoztak. Az elkövetők abból a célból, hogy kevesebb összegű áfát fizessenek, valamint a munkavállalók után ne kelljen járulékokat fizetni egy háromszintű céghálózatot hoztak létre.

A felső szinten lévő gazdasági társaságok szerződtek különböző őrzésvédelmi szolgáltatások nyújtására, ehhez a középső szinten lévő alvállalkozókat vették igénybe. Ezek a gazdasági társaságok úgynevezett bukócégeket vettek igénybe további alvállalkozóként, a munkavállalók színleg hol az egyik, hol a másik ilyen cégbe voltak bejelentve, azonban ténylegesen a középső szinten lévő gazdasági társaságok foglalkoztatták őket, a munkabérüket is innen kapták. Az egymást váltó alsó szinten lévő bukócégek a foglalkoztatás után a járulékokat nem fizették meg, ezen felül fiktív számlákat állítottak ki a középső szinten lévő „megrendelő” gazdasági társaságoknak.

A NAV Közép-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága Komárom-Esztergom Megyei Vizsgálati Osztálya különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a bűnszervezetet vezető házaspárt és a feleség sógorát.

A főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az elkövetők letartóztatását ma egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, továbbá újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

További friss információk
Cégtemetőt működtettek Hajdú-Bihar megyében
Vádemelés egy 300 millió forintos korrupciós ügyben
Csalt és sikkasztott egy zalaegerszegi autókereskedő
Internetes hirdetési csalással huszonöt sértettet károsított meg egy férfi
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat