Ma: 2022.11.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Újra akcióban az internetes csalók
Privátkopó 2022. 11. 09. 7:05:00

Több százezer forintot csaltak ki ismeretlenek egy férfitől és még a telefonszámát is „ellopták”, hogy arról hívják az újabb áldozatukat.A sértett 2022. november 2-án értesítette a pápai rendőröket arról, hogy aznap délelőtt az egyik bank nevében telefonhívást kapott, majd miután közölte a hívóval, hogy ő egy másik banknál rendelkezik számlával, a magát ügyintézőnek kiadó személy elköszönt tőle.

Hamarosan a saját bankja ügyintézőjeként bemutatkozó nő is felhívta, aki azt állította, hogy a férfi bankszámláján egy gyanúsnak tűnő utalás van függőben, amelynek törlése érdekében szükség van a sértett bankkártyájának számára, lejárati idejére és biztonsági kódjára. A férfi gyanútlanul megadta a kért adatokat, majd jóváhagyott tranzakciót is, amelynek segítségével közel háromszázezer forinttal károsították meg a csalók.

Ezt követően a sértett felhívta azt a telefonszámot, amelyről az utóbbi hívást kapta, ám azon már valóban a bank ügyintézője jelentkezett be, aki elmondta, hogy az adott számról a bank kimenő hívásokat nem indít, csak bejövőket fogad. 

A károsult kálváriája azonban aznap még nem ért véget, ugyanis egy férfi azzal hívta fel, hogy feljelentést tesz ellene, mert a telefonszámáról indított hívással próbáltak meg tőle pénzt kicsalni.

További friss információk
Újra akcióban az internetes csalók
Reklámtevékenységről szóló fiktív számlákkal csaltak
Örökségre hajtott: 79 éves asszonnyal kötött házasságot a 47 éves férfi
Idősekre specializálódott a csaló
Lopott pénzből üdülgettek
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat