Ma: 2024.02.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vesztegetés a kórházban: főorvosnő és asszisztense letartóztatását indítványozza a főügyészség
Privátkopó 2023. 11. 24. 10:57:00

Egy kórházi főorvos és asszisztensének letartóztatását indítványozza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség, akik a megalapozott gyanú szerint pénzt fogadtak el a betegektől az egyébként ingyenes állami egészségügyi szolgáltatásért.A több bizonyítékkal is alátámasztott megalapozott gyanú szerint a kórházi szakrendelésen főorvosként dolgozó nő és asszisztense 2023. szeptember 22. napjától legalább 18 esetben fogadtak el készpénzt a betegektől jogosulatlanul az ellátásukért. A betegek ingyenes állami egészségügyi ellátást vettek igénybe, amiért az orvosnak és asszisztensének pénz nem jár, ennek ellenére egyes betegek 5000 forinttól 60 000 forintig terjedő összegeket adtak át. Olyan beteg is volt, aki a rendszeres felülvizsgálatok során minden alkalommal adott pénzt az orvosnak.

A rendőrség a főorvost 18 rendbeli, önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsította meg, míg asszisztensét 11 rendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével.

A vármegyei főügyészség azért indítványozta mindkét gyanúsított letartóztatását, mert kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményekről van szó, az orvos esetében 5-10 évig terjedő, míg az asszisztens esetében 2-8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, ezért fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az orvos ráadásul a jó anyagi körülményei miatt akár külföldön is elrejtőzhet.

Az ügyészség álláspontja szerint fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon befolyásolnák a tanúkat, eltüntetnének bizonyítékokat, mivel adat van arra, hogy a jelenleginél jóval nagyobb számú betegtől fogadtak el pénzt a gyanúsítottak. Annak a veszélye is fennáll, hogy letartóztatásuk nélkül újabb bűncselekményt követnének el, hiszen hosszabb időn át tartott a bűncselekmény sorozat.

Mindezekre tekintettel a főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság egy hónapra rendelje el a gyanúsítottak letartóztatását.

További friss információk
Büntetés-végrehajtási dolgozók mobiltelefonokat csempésztek a fogvatartottaknak
Letartóztatási indítvány Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetője ellen
Bilincsben az internetes csalásokra szakosodott bűnszervezet pénzmosói
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat