Ma: 2021.10.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Volt NAV-os vezető és bűntársai ellen emeltek vádat korrupciós bűncselekmények miatt
Privatkopo.hu 2021. 09. 07. 11:24:00

A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású személy által az előnyért hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat hét személy ellen a Fővárosi Törvényszéken.A vádlottak egyike előbb az APEH-nél adóellenőrként, később a NAV-nál különböző beosztásokban - 2018-ig egy regionális bűnügyi igazgatóságon osztályvezetőként - közszolgálati jogviszonyban állt, míg vádlott-társai cégek ügyvezetői voltak.

Egyik vádlott cége könyvelési és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások nyújtásával foglalkozott, így ezen személy széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkezett vállalkozói körökben.

A vádirat szerint e két vádlott - egy harmadik társukkal - 2017 környékén abban állapodott meg, hogy a könyvelési szolgáltatást nyújtó céggel kapcsolatban álló vállalkozóknak pénzért felajánlják, hogy a NAV-nál indult és őket érintő eljárásokról adatokat szolgáltatnak és szükség esetén azokat számukra kedvezően befolyásolják.

A megállapodásról később egy újabb személy is tudomást szerzett, és utóbb ezen vádlott is vállalta - további, az eljárás során ismeretlenül maradt vállalkozók irányába -  a korrupciós kapcsolatrendszerben a közvetítői tevékenységet.

A vádlottak - akik közül többen beismerő vallomást tettek - valamennyien szabadlábon védekeznek. A korábbi osztályvezetőnek már nem áll fenn a hivatali jogviszonya.

A nyomozó főügyészség a vádiratában - egyebek mellett - arra tett indítványt, hogy a bíróság öt vádlottat letöltendő börtönbüntetésre ítéljen, továbbá rendeljen el vagyonelkobzást (többnyire milliós nagyságrendben) azon terheltek esetében, akik a bűncselekmények elkövetése folytán gazdagodtak.

A nyomozó főügyészség az ügyben tartott kutatások során - az okiratokon, adathordozókon, készpénzen kívül - engedély nélkül tartott lőfegyvert, lőszereket és egy hangtompítót is lefoglalt, amely bűncselekmény elkövetése miatt az egyik vádlottat időközben felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélték.

További friss információk
Cégtemetőt működtettek Hajdú-Bihar megyében
Vádemelés egy 300 millió forintos korrupciós ügyben
Csalt és sikkasztott egy zalaegerszegi autókereskedő
Internetes hirdetési csalással huszonöt sértettet károsított meg egy férfi
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat