Ma: 2024.07.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Ügyvédnek adta ki magát, százmilliós kárt okozott
Privátkopó 2024. 03. 04. 11:09:00

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki magát ügyvédnek kiadva, ingatlanügynöki tevékenységre hivatkozva 333 000 eurót vett át a sértett házaspártól.A vádirat szerint az elkövető - aki jelenleg hét éves szabadságvesztés büntetését tölti - 2018. évben vett át 104 610 000 forintnak megfelelő eurót ismerőseitől, egy házaspártól. Nekik azt állította, hogy ügyvédként dolgozik, és ingatlanügynöki, valamint befektetési tevékenységéből származó nyereségéből az átvett összegen felül 20 százalék jutalékot fizet a sértetteknek.

A férfi sem az átvett összeget nem fizette vissza, sem jutalékot nem fizetett a mai napig a sértett házaspárnak.

Az elkövető - állításával szemben - sem ügyvédi, sem ingatlanforgalmazással kapcsolatos, sem más befektetési és betétkezelési tevékenységet nem végzett, az ehhez szükséges engedélyekkel nem is rendelkezett.

A férfi már az összeg átvételekor - az általa hasonló módon elkövetett bűncselekmények miatt - büntetőeljárás hatálya alatt állt.

Az ügyészség a férfit két rendbeli, folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével vádolta meg. Vele szemben  - bűnösségének megállapítása esetén - 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

A férfi vagyonára korábban zár alá vétel elrendelésére került sor.

Az ügyben a döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat