Ma: 2024.05.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Bírósági végrehajtónak adta ki magát - nem volt az
Privátkopó 2024. 04. 11. 7:50:00

Üzletszerűen elkövetett csalás és pénzmosás miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 30 éves mándoki férfival, és három társával szemben. A férfi elfogását megelőzően több sértettet megkárosított, úgy hogy őket a telefonhívások során megtévesztve bírósági végrehajtónak adta ki magát, és leginkább társadalombiztosítási tartozásokra hivatkozva kérte azok kiegyenlítését.Az egyik gyanúsított titkárnő szerepet játszott az átverésekben, egy férfi és egy nő pedig strómanként működött közre bankszámlájuk kölcsönadásával.

A rendőrök a négyest 2024. április 9-én, szervezett akció keretén belül elfogták, és előállításukat követően - egyelőre háromrendbeli - csalással és pénzmosással gyanúsították meg őket, a 30 éves férfit pedig őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását is.

A rendőrök országos koordináció keretében zajló nyomozás során eddig közel két tucat - módszerében hasonló - csalásról szereztek tudomást országszerte, amelyeket a mándoki kvartett követett el. Az sem kizárt azonban, hogy a sértetti kör, illetve a több millió forintos kár bővülni fog.

További friss információk
Sikkasztott egy postavezető
Majálison fogták el az internetes csalót
Romantikus csalás: egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát
200 ezer eurót akartak megszerezni ,,pénzkicserélős” csalással
Több mint ötmillió forintot csaltak ki gyanútlan magyaroktól az ukrán bűnözők
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat