Ma: 2024.05.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Bűnügyi őrizetben a bolti csalássorozat elkövetője
Privátkopó 2023. 06. 09. 8:52:00

A 46 éves férfi a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el bolti csalásokat a fővárosban. Legtöbbször a tulajdonos ismerősének adta ki magát, ezzel több, mint félmillió forint kárt okozott.Egy férfi 2023 áprilisától - közel két hónapon keresztül - sorozatosan vert át embereket a fővárosban. Módszere az volt, hogy üzletekben (a V., VII., VIII., IX., XII., XIII. és XXI. kerületben) az alkalmazottak előtt a tulajdonos ismerősének adta ki magát, és különböző indokokkal pénzt csalt ki tőlük. Jellemzően arra hivatkozott, hogy a főnök küldte a bérleti díjért, és ezért kell neki a pénzt átadni, de volt, hogy telefonbeszélgetést színlelve jutott a zsákmányhoz. A megtévesztett sértettek fejenként több tízezer forintot adtak a férfinak.

A ferencvárosi nyomozók az V., VII., VIII., IX., XII., XIII. és XXI. kerületi ügyeket egyesítették. Az eljárás során kiderült, hogy a feltételezett elkövető összesen 10 üzletbe ment be, amelyek közül 9 alkalommal sikerrel járt. Ezek során több mint félmillió forint kárt okozott a tulajdonosoknak.

A BTFK IX. kerületi nyomozói a 46 éves L. Márkot több rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

További friss információk
Kész átverés: 2 milliót fizetett azért, hogy dolgozhasson
Azt ígérte megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta azokat a cigányasszony
Megbukott a számlagyár: 63 vádlott, 1,7 milliárd forint vagyoni hátrány
Mesekönyvekkel csalt
A 2 milliárd forintot is meghaladja a bűnszervezet által a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat