Ma: 2024.07.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
64 éves asszony mosta a bűncselekményekből származó pénzeket
Privátkopó 2024. 03. 13. 13:31:00

Egy 64 éves nőnek több millió forintot utaltak telefonos csalások áldozatai, az összegeket rendre felvette egy bankban, majd továbbutalta. Internetes ismerősének a saját pénzéből is küldött közel kétmillió forintot. A hajdúnánási rendőrök pénzmosás miatt nyomoztak.Még 2022-ben, a világhálón ismerkedett meg a 64 éves nő egy férfival. Az állítólagos jemeni orvossal hosszú hetekig, hónapig beszélgettek, és egyre bensőségesebb kapcsolat alakult ki közöttük. A megnyerő férfi azt is megosztotta a nővel, hogy viszonylag nagyobb pénzek folynak be hozzá, amiket rászoruló ismerőseinek ad. Ezeknek az összegeknek az áramoltatásában kérte a nő segítségét, akinek az volt a feladata, hogy a számlájára érkező pénzt levegye, majd továbbutalja. Három alkalommal közel nyolcmillió forint fordult meg így a keze alatt. A nyomozás során arra is fény derült, hogy az utalások telefonos csalásokkal átvert emberek folyószámláiról érkeztek.

Volt olyan eset is, hogy a Facebook-barát kórházi kezeléséről és annak költségeiről adott elő egy meggyőző mesét, ekkor a görbeházi lakos a saját pénzéből utalt át közel kétmillió forintot.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság pénzmosás miatt folytatott nyomozást a 64 éves nővel szemben. A nyomozók elvégezték az eljárási cselekményeket, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat