Ma: 2023.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Internetes hirdetésekkel csalt ki pénzt egy 22 éves nő
Privatkopo.info 2022. 05. 10. 8:12:00

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves Békés megyei nő ellen, aki internetes hirdetésekben árult különféle cikkeket, azonban a vételár megfizetése után elérhetetlenné vált a vevők számára.A vád szerint a nő 2021 júliusában, egy közösségi oldal adás-vétel lebonyolításra szolgáló felületére álnéven feltöltött egy hirdetést, amelyben eladásra kínált egy használt mobiltelefont 100 000 forintért. A hirdetésre egy balassagyarmati férfi jelentkezett, aki több részletben összesen 105 000 forintot utalt el a megadott számlaszámra. A nő a vevő többszöri megkeresésére, késedelmes postázásának kimentésére különböző indokokat előadva 2021. augusztus 17-én elküldött egy csomagot a sértett címére, a csomagban azonban nem a meghirdetett típusú mobiltelefon, hanem egy régebbi gyártmányú, működésképtelen készülék volt.

Ugyanezen időszakban a fenti közösségi oldalon álnevet használva a vádlott egy másik hirdetésében eladásra kínált egy műköröm csiszoló gépet és két lámpát. A termékek megvételére egy Pest megyei nő jelentkezett, aki 2021. július 26-án elutalt az eladónak 17 500 forintot vételár és postaköltség címén, azonban a meghirdetett használati cikkeket a vádlott ez alkalommal sem küldte el, és a vételárat sem utalta vissza.

2021 szeptemberében a nő az interneten eladásra hirdetett egy mosó-szárító gépet 35 000 forintért. A hirdetésre egy Heves megyei férfi jelentkezett, aki 2021. szeptember 8-án elutalta a vádlott részére a háztartási gép árát, azonban a gépet a nő a sértettnek nem küldte el, és a kapott összeget sem utalta vissza.

Mivel cselekményeivel a hirdető rendszeres haszonszerzésre törekedett, így az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat vele szemben. Vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével szabjon ki közérdekű munka büntetést, és rendeljen el vagyonelkobzást, valamint a sértettek kárát is fizesse meg.

További friss információk
Nagyértékű órát csalt ki
35 euróval akarta megvesztegetni a rendőrt az ukrán szabályszegő
Közel 2 millió forinttal húzta le a naiv nőt a „társkereső” férfi
Kenőpénzért nyelvvizsga: százhúsz embert ítéltek el
Beismerés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a hat végrehajtót, akik fizettek Schadl Györgynek a pozíciójukért
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat