Ma: 2024.07.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Jogtalan előnyt fogadtak el a zalai szociális intézmények volt vezetői
Privátkopó 2024. 06. 19. 10:35:00

A Zala Vármegyei Főügyészség vesztegetés bűntette miatt emelt vádat azzal a két, Zala Vármegyében lévő szociális intézményeket korábban irányító, vezető beosztású nővel szemben, akik jogtalan előnyt fogadtak el gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzleti partnerük képviselőjétől.A vádirat szerint a középkorú zalaegerszegi nő, mint a szociális és gyermekvédelmi feladatokat ellátó költségvetési szerv Zala vármegyei kirendeltségének volt főosztályvezetője az irányítása alatt álló szociális intézmények egyik női vezetőjével történt megállapodása alapján az intézetben használatos gyógyászati segédeszközöket szállító cég képviselőjétől 2019 szeptembere és 2020 áprilisa között rendszeresen és közösen fogadtak el jogtalan előnyt.

A vádlott az általa korábban vezetett költségvetési szerv nevében az irányítása alá tartozó szociális intézmények működéséhez kapcsolódó beszerzések kapcsán kötött adásvételi szerződést egy  gyógyászati segédeszközöket - többek között az egyes intézmények gondozottjainak a kezelőorvosuk által részükre felírt pelenkákat - forgalmazó budapesti céggel, amelyet egy pécsi székhelyű egyéni vállalkozót bízott meg az értékesítéssel. Az éves szinten 10 millió forint körüli bevétel kapcsán a területi képviselő eleinte úgy forgatta vissza jutalékként a tisztálkodószerek értékesítéséből származó hasznot, hogy egyes termékeket ingyenesen bocsátott az intézmények rendelkezésére.

A vádlott 2019 szeptemberében felvetette, hogy a „kompenzációt” a kereskedelmi képviselő ezen túl ne termékben adja át, hanem készpénzben. Ennek lehetőségét megbeszélte vádlott társával, az egyik intézmény volt vezetőjével, akivel megállapodott abban, hogy az így kapott készpénzt mindig meg fogja felezni vele. 

Az alkalmanként 150 000-200 000 forint összegű pénzátadásokra 2019 szeptembere és 2020 áprilisa között negyedévente, személyesen került sor, amely pénzösszegeket az egyik alárendelt szociális intézményt vezető nő részben az intézmény működése körében használta fel, bűntársa azonban ismeretlen módon rendelkezett vele.

A korábban kormányzati szolgálati jogviszonyban álló főosztályvezető és a közalkalmazottként dolgozó intézményvezető vádlottak a jogtalan előny elfogadásával megszegték az irányadó munkáltatói szabályzat előírásait.

Zala Vármegyei Főügyészség önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen, folytatólagosan és társtettesként elkövetett vesztegetés elfogadása bűntette miatt emelt vádat velük szemben.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat