Ma: 2024.05.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fiktív számlák 900 millióért
Privátkopó 2024. 04. 09. 9:28:00

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a költségvetési csalás miatt indított büntetőügyben az elsőfokú bíróság ítélete ellen súlyosításért bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta.A műtrágya értékesítéssel foglalkozó vállalkozó úgy kívánta a vevőkörét  bővíteni, hogy a konkurenciánál olcsóbban kínálta a termékét. Ezt úgy tudta elérni, hogy az értékesítésbe bevont három másik céget. A szlovák, horvát és lengyel partnerektől ez a három cég vásárolta meg - névleg - nettó áron a műtrágyát, amelyet aztán a vállalkozó gazdasági társaságának már áfával növelt áron adtak tovább, adófizetési kötelezettségeiknek viszont nem tettek eleget. A vádlott a három cég által kibocsátott fiktív számlák alapján jogosulatlanul igényelte vissza az ÁFÁ-t, ezzel az állami költségvetésnek 2017-2019. években több, mint 900 millió forint összegű vagyoni hátrányt okozott.

A Kaposvári Törvényszék az ügy négy vádlottját költségvetési csalás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 3 év és 6 hónap és 7 év közötti időtartamú szabadságvesztés büntetésre, 300.000-1.200.000 forint pénzbüntetésre, 4-7 év gazdálkodó szervezet vezetői foglalkozástól eltiltásra és 4-7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész valamennyi vádlott terhére súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig felmentésért, enyhítésért fellebbeztek.

További friss információk
Sikkasztott egy postavezető
Majálison fogták el az internetes csalót
Romantikus csalás: egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát
200 ezer eurót akartak megszerezni ,,pénzkicserélős” csalással
Több mint ötmillió forintot csaltak ki gyanútlan magyaroktól az ukrán bűnözők
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat