Ma: 2024.02.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Közel hétmillió forintot sikkasztott a postavezető
Privátkopó 2023. 04. 24. 12:03:00

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfivel szemben, aki a vád szerint egy nógrádi kisposta vezetőjeként közel hétmillió forintot sikkasztott és játszott el szerencsejátékon.A vádirat szerint a férfi 2021 májusában helyezkedett el a postán, augusztustól pedig egy kisposta vezetője lett. Munkakörénél fogva pedig a készpénzállomány kezelését is ő végezte. A vádlott rendszeresen rendelt be a postafiókba készpénzt, azonban azt nem szolgálta ki ügyfelek részére, hanem 2021 augusztusa és szeptembere között alkalmanként néhány százezer forinttól 2.000.000 forintig terjedő részletekben sikkasztott az általa kezelt készpénzből, sőt olyan is előfordult, hogy az ügyfelektől átvett pénzt is eltulajdonította. A vádlott így összesen 7 252 000 forintot sikkasztott el, amelyet szinte teljes egészében szerencsejátékra költött.

A férfi annak érdekében, hogy a sikkasztásra ne derüljön fény, egy ellenőrzést követően a készpénzállomány részletező okiraton a postán lévő bankjegyek számát is meghamisította, így leplezte a hiányt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben sikkasztás bűntette miatt emelt vádat, amelyben szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés és foglalkozástól eltiltás kiszabásra tett indítványt, azzal, hogy a sértettnek okozott kárt is meg kell térítenie.

További friss információk
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
3,2 milliárd forintot mostak tisztára
Vádemelés a korrupció útján szerzett pályázati támogatások ügyében
Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… - bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat