Ma: 2023.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Önkormányzati dolgozónak adta ki magát az idős embertől pénzt és ékszert is kicsaló férfi
Privátkopó 2023. 01. 13. 6:43:00

Az ügyészség vádat emelt egy 43 éves lőrinci férfi ellen, aki hamis történetet kitalálva jutott be egy idős salgótarjáni férfi lakásába és jelentős összeget csalt ki tőle.A vád szerint a férfi 2022. május 16-án azzal az ürüggyel jutott be a 87 éves salgótarjáni férfi lakásába, hogy az önkormányzat dolgozója, és ágyneműt hozott neki. Azt állította, hogy az ágynemű értéke 400 000 forint, azonban jelentős engedményt ad az árából. Amikor a házigazda közölte vele, hogy nincs ennyi pénze, a vádlott  előleget kért tőle. A tévedésbe ejtett idős úr elővette a pénztárcáját, és a benne lévő készpénz egy részét, valamint a 200 000 forint értékű 14 karátos arany pecsétgyűrűjét is odaadta az „árusnak”.

Ezt követően a sértett az egyik szobából további 60 000 forintot vett elő és adott át a szélhámos részére, aki ezt is kevesellve arra kérte a sértettet, hogy keressen még pénzt vagy arany ékszereket. Miután a sértett ennek nem tudott eleget tenni, a vádlott a lakásból való távozása előtt a pénztárcájában lévő majdnem összes készpénzt elkérte, abban mindössze 1000 forint maradt.

A vádlott 258 000 forint kárt okozott a sértettnek, ezért a vádhatóság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat ellene.

Mivel a férfi egy korábban ugyancsak csalás miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el cselekményét, a Salgótarjáni Járási Ügyészség letöltendő börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, vagyonelkobzást és korábbi büntetése letöltésének elrendelését indítványozta vádiratában. A vádlottnak bűnössége esetén a bűnügyi költséget és az idős férfi által bejelentett polgári igényt is meg kell fizetnie.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

További friss információk
Önkormányzati dolgozónak adta ki magát az idős embertől pénzt és ékszert is kicsaló férfi
Vádemelés a műszaki vizsgaállomáson történt vesztegetési ügyben
Büntetőeljárás hatálya alatt is csaltak
Újabb csaló orvost helyezett letartóztatásba a bíróság
Több mint 20 millió forintot csalt ki áldozataitól egy huszonéves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat