Ma: 2023.11.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nem létező takarmányt adott el egy fiatal nő
Privátkopó 2023. 11. 15. 9:37:00

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy nő ellen, aki a sértettel történt megállapodást követően előre kérte a lucernabálák vételérát, azonban ennek megtörténtét követően a takarmányt nem szállította le.A vádirat szerint a fiatal nő 2022. augusztus 24-én, egy internetes hirdetési oldalon azt tette közzé, hogy rendelkezik 900 darab, nagyméretű, tömörített lucernabálával és azt nagy tételben kívánja eladni.

Másnap a sértett jelentkezett a hirdetésre, telefonon vette fel a kapcsolatot a vádlott ismeretlen férfi társával, akivel megállapodott a vételárban és ezt követően 33 darab bálát vásárolt meg 1 450 000 forintért. Az ismeretlen férfi kérte a sértettet, hogy az e-mailben megküldött számlán lévő bankszámlaszámra előre utalja át az összeget és amint az megérkezik, azonnal indítani fogják a kamiont a takarmánnyal.

A sértett 2022. augusztus 26-án átutalt 1 450 000 forintot, és ezt követően telefonon ígéretet kapott arra, hogy másnap fogják szállítani a megvásárolt lucernabálákat.

A sértett telefonon történt többszöri sürgetése ellenére azonban a vádlott és ismeretlen társa a takarmányt nem szállította le, mivel a vádlott azzal a hirdetés feladásának időpontjában sem rendelkezett, ezáltal tévedésbe ejtette a sértettet és 1 450 000 forint kárt okozott neki, amely nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett által az eljárás során előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt, kötelezze a vádlottat az okozott kár megtérítésére.

További friss információk
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Dunaferr elfoglalása és a Borkai-féle szexvideó ügyénél is felbukkant Mikó Istvánt
30 ezer forint „díjazásért” 3 milliót próbált tisztára mosni
Idős áldozata összes pénzét megszerezte egy szerelmet színlelő cigány lotyó Budapesten
Csaló önkormányzati dolgozót ítéltek felfüggesztett szabadságvesztésre Győrben
Nem létező takarmányt adott el egy fiatal nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat