Ma: 2024.02.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Sikeres üzletembernek adta ki magát az ostoba nőket megkárosító csaló
Privátkopó 2024. 01. 24. 8:25:00

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványozott egy férfival szemben, aki magát sikeres üzletembernek hazudva párhuzamosan folytatott viszonyt két nővel is, és csalt ki tőlük milliókat.A 48 éves férfi 2019 augusztusában társkereső oldalon ismerkedett meg egy nővel, akinek német vezetéknévvel, álnéven mutatkozott be. A férfi magát sikeres üzletembernek kiadva, valótlanul azt állította, hogy média-, reklám- és rendezvényszervező cége van, továbbá a családja tulajdonában van több ezer hektár szőlő, valamint egy neves pincészet.  A férfi a sértett bizalmába férkőzött, akit az érzelmeit kihasználva manipulatív módon irányított.

Néhány hónappal később a vádlott azt hazudta, hogy az édesapját válságos állapotban szállították a bécsi kórházba. A férfi később azt mondta, hogy az apja meghalt, ezért az édesanyja idegösszeomlást kapott. A férfi a nő érzelmi érintettségét kihasználva több mint 7 millió forintot kért kölcsön. Az elkövető azt hazudta, hogy  hatalmas vagyont örökölt, de a százmillió forintos öröklési illetékét nem tudja kifizetni, illetve a testvére kétes üzleti ügyei miatt az adóhatóság zárolta a családi vagyont.

A férfi a sértettel fennálló viszonya alatt egy másik nővel is megismerkedett. A vádlott megint sikeres üzletembernek adta ki magát, többek közt azt állítva, hogy egy kereskedelmi televízió pénzügyi igazgatójaként dolgozott. Ezután ismét valótlan családi történeteket és szülői tragédiákat kitalálva elérte, hogy a sértett együtt érezzen vele. Mindezeket követően a jelentős öröklési illetékteherre hivatkozva 5 millió 500 ezer forintot kért kölcsön.

A vádlottnak egyik esetben sem állt szándékában a kölcsön visszafizetése.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfit üzletszerűen elkövetett jelentős és nagyobb kárt okozó csalásokkal vádolja. A kerületi ügyészség vele szemben börtön- és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását indítványozza a vádiratban.

A halmazati szabályok alapján a vád tárgyát képező bűncselekményeket a törvény egytől hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

További friss információk
Pénzmosást tártak fel a zsaruk
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
3,2 milliárd forintot mostak tisztára
Vádemelés a korrupció útján szerzett pályázati támogatások ügyében
Katonatiszt, olajmérnök, hajóskapitány, zenész… - bűnügyi őrizetben a „romantikus csalással” gyanúsított 40 éves nő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat