Ma: 2022.06.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
A nyomozók pontot tettek a csalássorozat végére
Privatkopo.info 2022. 06. 15. 5:28:00

Az egyik veszprémi oktatási intézmény tett feljelentést 2021. szeptember 3-án arról, hogy egy ismeretlen férfi bement az iskola épületébe, és az ott dolgozó gondnoktól kölcsönkérte az iskola néhány szerszámgépét azzal az indokkal, hogy a közelben - szerelés alatt - álló tehergépkocsiját megjavítsa.A gondnok jóhiszeműen odaadta a férfinek a szerszámgépeket, azonban az ismeretlen elkövető nem tért vissza az oktatási intézménybe. Az elrendelt nyomozás során több veszprémi sértett is jelentkezett a rendőrségen, akiktől a férfi hasonló módszerrel csalt ki fúrógépet, sarokcsiszolót és más kisgépeket.

A rendőröknek sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt, egy 49 éves Heves megyei lakost. Az eljárás alatt a nyomozók megállapították, hogy a férfi jól ismerte a szerelőműhelyekben, építkezéseken használt szerszámokat, az ott dolgozó cégeket. Nem egyszer arra hivatkozott, hogy valamely konkrét vállalkozó küldte őt egy kisgépért, ezzel is a sértettek bizalmát akarta elnyerni.

A Heves megyei lakos a kicsalt szerszámgépeket nem vitte messzire, jellemzően a legközelebbi, hasonló szerelőműhelyben, vagy építkezésen eladta a valós árnál jóval alacsonyabb összegért, a pénzt pedig felélte.

A nyomozás során az ország több pontjáról a hatóság látókörébe kerültek további károsultak. Az eljárás adatai szerint összességben tíz sértettől mintegy másfél millió forint értékben csalt ki szerszámokat, kisgépeket az elkövető, amelyek egy részét sikerült lefoglalni és visszajuttatni jogos tulajdonosának.

A Veszprémi Rendőrkapitányságon csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást a 49 éves férfi ellen. A nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

További friss információk
A nyomozók pontot tettek a csalássorozat végére
Halászás az őrző-védő iparág zavarosában: 12 bukócég, legalább egymilliárd forintnyi elcsalt adó, semmiről sem tudó fővállalkozók
10 milliót csalt ki ügyfelétől a „mágus”: börtönbüntetésre ítélték az egyre lejjebb csúszó Frabatót
Pikáns: pénzügyőr hadnagy akart megvesztegetni rendőr alezredest
Volt főrendőrrel, egykori rendőrtisztekkel és jelenlegi fideszes politikusokkal „telepakolt” cég keveredett többmilliárdos adócsalási ügybe
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat