Ma: 2024.05.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Sikkasztott egy postavezető
Privátkopó 2024. 05. 03. 9:45:00

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította. A vád szerint a nő 2019 nyarától 2022 őszéig a Magyar Posta egyik Heves vármegyei településen lévő hivatalában dolgozott postavezetőként. A vádlott ezen túl más - például kézbesítői - feladatot is ellátott a munkahelyén.

A nő 2022 folyamán 64 készpénz átutalási megbízást késve teljesített. A vádlott átvette a befizetett pénzösszegeket, azonban a befizetett készpénzt nem a befizetés napján könyvelte le. A nő az így rábízott közel 600 000 forintot saját céljaira fordította, azzal kiegészítette keresetét, továbbá tartozásait egyenlítette ki. Ezen túlmenően a postavezető 21 darab - összesen 300 000 forintot meghaladó - készpénz átutalási megbízást nem utalt el, valamint átvett pénzösszegeket nem számolt el hivatalosan.

A nő 2022 nyarán postai kézbesítőként nem kézbesítette a címzett részére az aktuális havi öregségi nyugellátás címén utalt pénzösszeget, hanem azt felvette és saját céljaira fordította. A vádlott a kifizetés igazolása érdekében a nyugellátási utalványt is meghamisította, azt a jogosult helyett aláírta.

A cselekmény elkövetési értéke összesen közel egymillió forint volt, amit a vádlott teljes egészében megtérített.

A nő munkaviszonya 2022 októberében azonnali hatályú munkáltatói felmondással megszűnt.

A járási ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, továbbá szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a nővel szemben.

A vádiratában a Füzesabonyi Járási Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és pénzkezeléssel összefüggő foglalkozástól eltiltást kiszabására tett indítványt.

További friss információk
Sikkasztott egy postavezető
Majálison fogták el az internetes csalót
Romantikus csalás: egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát
200 ezer eurót akartak megszerezni ,,pénzkicserélős” csalással
Több mint ötmillió forintot csaltak ki gyanútlan magyaroktól az ukrán bűnözők
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat